Canjuga za SK: Lino je imao dosta čudnih odluka

Rukomet 23. sij. 202120:53 > 20:561 komentar
Podijeli:
Jozo Cabraja / kolektiff

Šokantan poraz od Argentine ostavio je Hrvatskoj minimalne šanse da u posljednjem kolu glavne runde izbori četvrtfinale. O teškom porazu razgovarali smo s trofejnim bivšim izbornikom mlađih kategorija, kao i bivšim izbornikom ženske reprezentacije.

“Najveći problem nam je bio u obrani. Pa nama Argentina nije izvana zabila gol, zašto se nismo povukli na šest metara i zatvorili im sve ulaze”, pita se Canjuga na početku našeg razgovora. 

Jako smo neuvjerljivi na prvenstvu, jako se mučimo, a pravi protivnici još nisu došli?

“Da, ovo ne izgleda dobro. Gledao sam malo one druge skupine – Sloveniju, Švedsku, Francusku, Island, tamo sve na gol završava, nekako sam mišljenja da bi se u takvoj konkurenciji bolje snašli, nama ove reprezentacije s drugih kontinenata ne odgovaraju.”

Unatoč svemu navedenom, Canjuga će ipak imati pohvale za obranu.

“Gledajte, da nije bilo Pešića, bilo bi to još gore, ali svakako je obrana pridonijela, kako cijelom dojmu, tako i upravo Pešićevim obranama. Ja se kao trener uvijek držim filozofije da kad primiš 22 gola, uvijek 23 možeš zabiti, to nije loše.”

Lino Červar šokirao je izjavom da se povlači nakon prvenstva?

“Ne znam što reći, ali moram reći da je Lino imao čudnih odluka. Preokrenuli smo na 13:12, počeli smo se vraćati, a onda kad je bilo za njih 1 razlike, išli smo na rizik 7 na 6, primili smo gol na prazna vrata, tu smo pukli. Po mom mišljenju taj trenutak je prelomio utakmicu.”

Odabir igrača u prijelomnim trenucima – igra bez Duvnjaka, mladi igrači na bekovima?

“Da, igrali su Šarac i Jaganjac, a stavio je na desnog Jaganjca koji nije nikad u životu to nije igrao. Je li Lino toga svjestan ili ne, to je pitanje. Možda je zbog toga i imao onakvu izjavu.”

Ovisimo o Kataru?

“Mislim da si Argentina neće dozvoliti poraz od Katara. Nama ostaje jako dobro iskoristiti ova dva dana i ići na sve protiv Danske. Možda izjava izbornika trgne igrače, možda je Lino to namjerno napravio da ih malo razbudi, nisam siguran…”

Komentari

Vaš komentar