LP: Jadran svladao Jug CO u hrvatskom dvoboju

Vaterpolo 23. tra. 201922:53 > 22:56
Podijeli:
Izvor: Adam Pretty/Getty Images

U susretu 13., predzadnjeg kola, skupine B vaterpolske Lige prvaka u Dubrovniku je u utorak Jug CO poražen od splitskog Jadrana sa 6-7 (2-1, 1-1, 2-2, 1-3).

U utakmici bez natjecateljskog značaja vaterpolisti Jadrana su u zadnjoj četvrtini slomili Jug, koji je već osigurao nastup na završnom turniru u Hannoveru, dok je za splitsku momčad to bio samo dvoboj za prestiž.

Kod Jadrana po jedan pogodak postigli su Ivan Domagoj Zović, Marin Delić, Duje Pejković, Nathan Power, Boris Popović, Ante Visković i Nikola Milardović.

U redovima Juga Daniil Merkulov zabio je dva gola, a po jedan su dodali Marko Macan, Luka Lončar, Marko Žuvela i Alexandros Papanastasio.

Izvor : Laurence Griffiths Getty Images Sport

Jug je vodeći u skupini B sa 29 bodova, druga je Verona sa 26, slijedi branitelj naslova Olympiacos sa 24, na četvrtom mjestu je Szolnoki sa 21 bodom, Jadran je peti sa 15 bodova, na šestom mjestu je WASPO Hannover sa 9, zagrebačka Mladost je predzadnja sa 8 bodova, a posljednji je Spandau sa 7 bodova. U srijedu u Berlinu Spandau dočekuje Mladost.

Naboljih osam klubova plasirat će se na završni turnir (Final eight), koji će se održati od 6. do 8. lipnja u Hannoveru. To znači da iz skupine A na završni turnir idu četiri najbolje momčadi, a iz skupine B tri najbolje, te WASPO Hannover koji je domaćin.(h)