Nadal: Ne pretvaram se da bih udovoljio svima

Tenis ostalo 23. lis. 202014:25 > 14:17
Podijeli:
Getty Images/Clive Brunskill

Španjolski tenisač Rafael Nadal istaknuo je da još ne razmišlja o mirovini, ali je dodao da se ne plaši dana kada će završiti karijeru.

Nadal je nedavno osvojio 20. Grand Slam titulu, s obzirom na to da je na Roland Garrosu trijumfirao 13. put. Na taj način je izjednačio rekord Rogera Federera po broju najvećih trofeja. 

S obzirom na to da ima 34 godine, novinari su upitali Rafu razmišlja li o mirovini.

“Ranije kada napunite 29 godina, već su vas smatrali starim i morali ste razmišljati o mirovini. Ali sve se promijenilo, karijere profesionalnih sportaša traju znatno duže”, rekao je drugi tenisač svijeta i dodao:

“Ne znam kada ću se umiroviti. Tko to zna, možda u ovo vrijeme naredne godine. Ne možemo predvidjeti budućnost, ne znamo što će se dogoditi i sa kakvim ćemo se izazovima suočiti. Ne bojim se tog dana, ali ni ne razmišljam o njemu. Kada više ne budem osjećao želju i strast da odem na trening, bit će mi jasno da je vrijeme da odem”.

Otkrio je Nadal i kako bi volio da ga pamte kada se jednom oprosti od tenisa.

“Uvijek kažem da bih volio da me pamte kao dobru osobu. Svjestan sam da sam primer drugima. Zato se trudim se da budem prirodan. Ne pretvaram se da bih udovoljio svima. Mislim da je to nemoguće”.

Španjolac će do kraja godine igrati još na Mastersu u Parizu i završnom Mastersu u Londonu.