‘I dalje sam u šoku da se sve ovo događa’

Indian Wells 18. lis. 202114:15 > 14:17
Podijeli:
Rob Prange

Španjolska tenisačica Paula Badosa kaže da njezin naslov u Indian Wellsu pokazuje da ništa nije nemoguće.

Badosa je u finalu bila na dva poena do poraza, ali je svladala Viktoriju Azarenku sa 7:6, 2:6, 7:6 za tri sata i četiri minuta igre.

“Prva stvar koju sam naučila ovog tjedna jest da ništa nije nemoguće. Ako se boriš, ako radiš, nakon svih tih godina, možeš nešto postići. To je prva poruka ovog mog naslova. Ta, i ona da vrijedi sanjati. Prošla sam teške trenutke, ali nikada nisam prestala sanjati, zato sam i nastavila naporno raditi”, rekla je 23-godišnja Španjolka.

Na početku godine, Badosa je testirana pozitivno na koronavirus po slijetanju u Australiju, pa je morala provesti 21 dan u strogoj karanteni.

“Iza mene je godina puna uspona i padova, razočaranja, svega… Kada puno patiš, kada si ponekad razočaran, ne osjećaš to tako strašnim kada si mlad. Zato je dobro što se sve to dogodilo ove godine. I dalje sam u šoku da se sve ovo događa, jer je osvojiti ovakav turnir za mene oduvijek bio san”, dodala je Badosa, od ponedeljka 13. tenisačica svijeta, a godinu je počela na 87. mkestu.

Badosa naglašava da joj je puno pomogao rad sa sportskim psihologom.

“Radila sam s nekoliko njih, i mislim da je to jako važno u tenisu. Možda je 70, 80 posto tenisa mentalni deo. Kako se nositi s očekivanjima i pritiskom, kako pronaći balans između rada i uživanja… Mislim da zato sada dobivam toliko mečeva, jer sam pronašla tu ravnotežu”, objašnjava Badosa.

Komentari

Vaš komentar