Đoković: Uzimam pauzu, ne znam koliko će trajati

ATP 21. velj. 202113:471 komentar
Podijeli:
(Photo by Matt King/Getty Images)

Novak Đoković pobjedom 7:5, 6:2, 6:2 nad Daniilom Medvedevim osvojio je Australian Open.

Za prvog tenisača svijeta to je 18. Grand Slam naslov. U Melbourneu mu je ovo bilo deveto finale i deveti naslov.

“Daniil je odličan momak, ranije smo se više družili, trenirali smo zajedno. Ali više me ne zoveš. Drago mi što imaš lijepo mišljenje o meni i dalje”; na početku pobjedničkog govora rekao je Đoković pa nastavio:

“Stvarno je Daniil dobra osoba. Jedan je od najtežih rivala koje sam imao u karijeri. Pitanje je vremena kada ćeš osvojiti Grand Slam. Nadam se da ćeš ipak sačekati nekoliko godina. Još jednom čestitam na 20 pobjeda u nizu.”

Pohvalio je i organizatore Đoković.

“Puno je pomješanih osjećaja u vezi s onim što se događalo posljednjih mjeseci. Bio je ovo uspješan turnir, želim čestitati organizatorima. Nije bilo lako. Bilo je izazovno na više nivoa. Trebate biti ponosni. Na kraju, želim se zahvaliti ovom terenu. Volim ga više svake godine. Ljubavna veza se nastavlja.”

Imao je srpski tenisač problema s mišićem u Australiji.

“Imao sam rupturu mišića. Mislim da nikada to nisam doživio. MRI je pokazao rupturu. Ljudi sumnjaju u to. Razumijem to. Ali imam liječnike koji mogu potvrditi da je tako. Za mene je to bila prepreka i izazov. Nisam trenirao slobodnim danima. Od 14 sati koliko sam bio budan dnevno, 10 sam radio sve da se oporavim. Zahvaljujem svom fizioterapeutu.”

Đoković je potvrdio pauzu nakon Melbournea.

“Napravit ću još jedan MRI prije nego krenem kući. Ali uzet ću malo vremena, napravit ću pauzu. Ne znam koliko će trajati.”

Komentari

Vaš komentar