Ćorić izjednačio protiv Švedske, odluka pada u parovima

Davis Cup 15. ruj 202220:06 > 20:06
Podijeli:
Massimo Paolone/LaPresse via Guliver Images

Hrvatska je izjednačila protiv Švedske na 1-1 u 2. kolu skupine A Davis Cupa u Bologni nakon što je Borna Ćorić u tri seta svladao Mikaela Ymera...

U prvom meču dana Elias Ymer porazio je Bornu Goju 6:2, 7:6 (2), a onda je Borna Ćorić svladao drugog Ymera, Mikaela 6:4, 3:6, 6:3.

Sva tri seta započeta su i odlučena na gotovo isti način. U prvom setu Ćorić je napravio “break” odmah u prvom gemu, u drugoj dionici Ymer je otvorio s 3:0, baš kao i Ćorić u odlučujućem setu. U sva tri navrata bili su to jedini “breakovi” u setovima.

Iako, bilo je komplikacija na servisu za meč. Ćorić je odjurio do 40-0, no Ymer se dovukao do izjednačenja. Spasio je Šveđanin i četvrtu meč-loptu, no petu je Borna napokon realizirao za konačnih 6:3.

Odluka o konačnom pobjedniku past će u igri parova. Za Hrvatsku nastupaju Nikola Mektić Mate Pavić, a za Švedsku su prijavljeni Andre Goransson i Elias Ymer. Hrvatskoj je pobjeda nužna kako bi zadržala realne izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na veliku završnicu u Malagu od 22. do 27. studenoga.

Komentari

Vaš komentar