Izgubili smo parove, a još smo veći favoriti? Kako to?!

Davis Cup 25. stu. 201812:54 > 12:55
Podijeli:
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Yannick Noah promijenio je nominaciju na poziciji prve ploče prije početka posljednjeg dana. U igru umjesto Chardya uskače Pouille.

Zamjena je to koja je izazvala dosta rasprave u teniskim krugovima. Neki će reći da je riječ o potpuno opravdanom potezu francuskog izbornika, s obzirom da je Chardy izgledao loše i nemoćno u petak protiv Borne, a i tek je treći singl igrač po kvaliteti u momčadi Trikolora… 

I da tako nominirani Pouille ima više izgleda za pobijediti Marina nego njegov sunarodnjak imena Jeremy, s čime se mogu i sam složiti.

Međutim, što će Francuzi s petim mečem u tom slučaju? Jesu li na njega zaboravili? 

Naime, Tsonga je ostavio još veći dojam nemoći u svom susretu u petak, imao je problema s ozljedom (barem po službenim informacijama, ako nisu patka), ali puno veći problem je što od siječnja ove godine, dakle od davnog već Australian Opena, nije odigrao meč na tri dobivena seta!

I onda bi u jednom takvom morao pobijediti stamenog Ćorića koji se već nekoliko puta pokazao mentalnom stijenom u presudnim susretima, koji je fantastično pripremljen i koji je u izuzetnoj formi?!

Postoji vrlo realna mogućnost da Noah zamijeni i svog drugog igrača, ako do petog finalnog meča uopće dođe. Da mjesto Tsonge zauzme, primjerice, Herbert.

Možda su Herbertovi izgledi za pobijediti ovakvog Ćorića malo veći, s obzirom da bi njegov “miks” tenisa mogao napraviti određene probleme našem igraču, uz uvjet da Herbert ima dobar dan, što često nije slučaj.

betfair

Sve u svemu, još jedan vrlo neobičan potez Yannicka Noah. U petom meču prepustio se Herbertu ili Tsongi, a nijedan previše ne obećaje! 

Da nije riječ samo o našem nagađanju potvrdit će i trenutno stanje na burzi kladiteljskih koeficijenata, Betfairu!

S obzirom da je tamo na ovaj meč “istrejdano” već gotovo 50 tisuća eura, možete biti sigurni da su trenutni koeficijent vrlo, vrlo blizu realnima.

A prema njima, Hrvatska trenutno (1,05 do 1,10) ima veće ili u najmanju ruku jednake izglede za osvajanje Salatare nego je imala prije početka (1,09) jučerašnje igre parova.

I to dovoljno govori o ovome što je upravo napravio Yannick Noah!