Tko će htjeti igrati na Australian Openu, morat će…

ATP 6. svi 202017:54 > 17:59
Podijeli:
Julian Finney, Getty Images

Prvi GS turnir u 2021. godini mogao bi biti otkazan zbog pandemije Covida 19, a čak i ukoliko se održi, navijači iz inozemstva neće moći prisustvovati, izjavio je prvi čovjek australskog tenisa Crail Tiley, a prenosi Reuters.

Roland Garros je odgođen za rujan, a Wimbledon otkazan, dok sudbina US Opena za 2020. godinu još nije poznata.

– Najpesimističniji scenarij je da se Austalian Open 2021. godine neće održati. Najbolji mogući scenarij je onaj koji uključuje sve igrače, koji bi morali u Australiju doći dovoljno rano da provedu vrijeme u karanteni. S druge strane, ne postoji mogućnost prema kojoj bi AO 2021. godine mogli prisustvovati navijači izvan Australije – izjavio je Craig Tiley.

– Napravili smo četiri modela u odnosu na to kako će situacija do početka sljedeće godine izgledati. Odredili smo i datume kada ćemo donijeti odluke i napraviti plan o zaposlenima koji su nam potrebni i partnerima za održavanje turnira – dodao je dužnosnik.

Pandemija u kojoj je stradalo više od 256 tisuća ljudi zaustavila je tenisku sezonu početkom ožujka, a još nema službenih informacija o nastavku ATP i WTA sezone.

Aktualni pobjednik otvorenog prvenstva Australije je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, kojem je naslov u Melbourneu bio 17. u karijeri.