‘Hrgović je jedan od najboljih boksača koje sam trenirao’

SK Fight 19. kol 202218:07 > 18:07
Podijeli:
Guliver Image

Filip Hrgović u subotu će boksati najvažniji meč karijere protiv Kineza Zhanga.

Najbolji hrvatski boksač u Saudijskoj Arabiji dobit će priliku dočekati ono što priželjkuje neko vrijeme, šansu da napokon postane prvi izazivač za pojas svjetskog prvaka.

Na tom putu stajat će Kinez Zhilel Zhang koji je na vaganju prije meča težio čak 15 kilograma više od hrvatskog borca. No, Hrgović je spreman za borbu karijere, a posebnu je pohvalu zaradio od svog trenera, 64-godišnjeg Ronnieja Shieldsa.

Filip je jedan od najboljih boksača koje sam trenirao, zna se kretati u ringu i usvaja sve što mu se pokaže. Posjeduje sve karakteristike vrhunskog boksača,” kaže trener koji je u karijeri vježbao s Mikeom Tysonom i Evanderom Holyfieldom.

Amerikanac je govorio i o značenju meča za hrvatskog boksača.

Njegov preminuli otac je uz njega, toliko je želio da Filip postane svjetski prvak, a on si je i postavio taj cilj. Hrgović se bori za svog oca i cijelu obitelj. Spreman je i mislim da je u najboljoj formi života.

Hrgović i Zhang boksat će u subotu, a glavna borba večeri bit će uzvrat između Ukrajinca Usyka i Britanca Joshue, pobjednik tog dvoboja vjerojatno će braniti titulu upravo protiv hrvatskog ili kineskog borca.

Komentari

Vaš komentar