Spas za Vardar: Makedonski milijarder preuzima klub

Rukomet 8. svi 202012:46 > 12:50
Podijeli:
Alex Grimm/Getty Images

Čini se da će se rukometni klub Vardar, europski prvak iz 2017. i 2019. godine, ipak spasiti potpune propasti.

Prva osoba SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, preuzet će klub od Sergeja Samsonenka od početka sljedeće sezone.

Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Rus počeo investirati ozbiljan novac kako bi s Vardarom stvorio momčad sposobnu za osvajanje Lige prvaka.

Novi investitor već razgovara s igračima koji su trenutno u klubu i razmišlja koja nova lica dovesti u klub, što je svakako potrebno budući da je većina boljih igrača napustila Skoplje uslijed financijske krize o kojoj je Rus s igračima otvoreno komunicirao.

Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

“Uspijemo li spasiti Vardar, kostur trenutne ekipe treba se zadržati i osigurati najmanje 5-6 makedonskih reprezentativaca ili potencijalnih i postepeno stvoriti kostur makedonske reprezentacije. Vjerujem da ćemo se u budućnosti veseliti dostignućima Vardara. Jedan život, jedna ljubav”, napisao je u svom priopćenju Mihajlovski.

Ove zime klub je napustio Dainis Krištopans koji je otišao u Füchse Berlin, a već je i potpisao ugovor s PSG-om za narednu sezonu. Otišao je i Pavel Atman koji se priključio Spartaku iz Moskve, a odlazak na ljeto je najavio i Staš Skube.

Dibirov, Kalarash, Čupić, Dissinger sada mogu ostati, ali trebaju reći koji su njihovi zahtjevi”, pišu makedonski mediji.

Prva osoba SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski, preuzet će klub od Sergeja Samsonenka od početka sljedeće sezone.