Xhaka pod istragom zbog kladionice

Nogomet 18. lip. 202216:28 > 16:29
Podijeli:
Darren Staples / Sportimage

Švicarski nogometaš Granit Xhaka nalazi se pod istragom zbog sumnjivih uplata u kladionicama, i to zbog dobijenog žutog kartona u završnici utakmice.

Granit Xhaka je osumnjičen da je namjerno dobio žuti karton u posljednjih deset minuta susreta sa Leedsom, 18. prosinca prošle godine, i to pri rezultatu, 4:1 za Arsenal.

Alarm je izazvala neobično velika uplata u iznosu od 52.000 funti (oko 60.500 eura) da će dobiti karton na toj utakmici u spomenutom vremenu, prenose engleski mediji.

Sudac Andre Marriner pokazao je Xhaki žuti karton u 86. minuti zbog odugovlačenja prilikom izvođenja slobodnog udarca. Snimke sa utakmice pokazuju da je Švicarac dobrih 20 sekundi stajao pored lopte, bez namjere da izvede slobodan udarac sve dok mu sudac nije pokazao javnu opomenu.

Sumnjiva oklada je uplaćena preko websitea koji omogućava kladioničarima da se, između ostalog, klade između sebe, a dobitniku je uplata na žuti karton za Xhaku donijela čak 250.000 funti (291.121 euro). Xhaka je inače prethodne sezone bio najnediscipliniraniji igrač Arsenala sa 10 žutih i dva crvena kartona.

Komentari

Vaš komentar