Rush postao savjetnik i veleposlanik FAW-a

Nogomet 16. ruj 202215:37 > 15:39
Podijeli:
Mike Egerton via Guliver images

Nogometni savez Walesa (FAW) imenovao je bivšeg napadača Iana Rusha (60) svojim savjetnikom i nogometnim veleposlanikom za promicanje velškog nogometa na lokalnoj i globalnoj sceni, objavio je savez u petak.

Rush je jedan od najpoznatijih velških nogometaša svih vremena. Najveći trag ostavio je u Liverpoolu u čijem dresu je postigao rekordnih 346 golova osvojivši pritom dva Kupa prvaka, te pet naslova engleskog prvaka.

Igrao je i za Juventus, Leeds United, Newcastle United, Sheffield United, Wrexham i Sydney Olympic. U dresu velške reprezentacije zabio je 28 golova, a samo je Gareth Bale sa 40 golova postigao više.

“Nogomet je sada sport broj jedan u Walesu. Imamo fantastičnu reputaciju u zemlji i inozemstvu, koju moramo nastaviti graditi”, rekao je Rush.

Wales će igrati na Svjetskom prvenstvu prvi put nakon 64 godine i nalazi se u skupini B zajedno s Engleskom, Iranom i Sjedinjenim Državama.

“Svjetsko prvenstvo je sjajna prilika da promoviramo našu naciju na najvećoj pozornici od svih i ja ću naporno raditi da to iskoristim,” dodao je.

Komentari

Vaš komentar