Roko Baturina: Ne bih htio protiv Dinama

Europa 14. srp 202220:29 > 20:30
Podijeli:
Adam Starszynski PressFocus NEWSPIX.PL via Guliver Images

Dvama golovima mladi hrvatski napadač Roko Baturina odveo je Maribor preko Šahtera iz Soligorska u drugo pretkolo Lige prvaka, ali kaže kako bi rado izbjegao potencijalni okršaj s Dinamom...

U Sloveniji je završilo 0:0, a u Bjelorusiji 2:0 za Maribor uz oba pogotka Roka Baturine koji je ovog ljeta stigao u taj klub na posudbu iz Ferencvaroša.

Maribor se tako plasirao u drugo pretkolo Lige prvaka u kojemu će igrati protiv moldaskog Šerifa, a dalje u kvalifikacijama moguć je i okršaj sa zagrebačkim Dinamom koji bi mladi napadač rado izbjegao. Ne samo zato što se radi o njegovu bivšem klubu, već i zato što je u Maksimiru i njegov mlađi brat Martin.

“Uf. Razmišljao sam o tome. Prije svega ne bih htio Dinamo jer znam koliko su jaki i jasno da bi bili favorit u toj utakmici. Međutim, ako se dogodi imat ću puno motivacije u sebi. Kod nas Baturina se uvijek postavlja pitanje tko je najbolji u kući, pa ću imati priliku dokazati Martinu da sam to ja. Iako, tata Mate će uvijek na koncu reći da bez veze raspravljamo jer je on taj koji je najbolji”, pričao je Roko u razgovoru za Germanijak.

O bratovu iskoraku u modrom dresu rekao je:

“Očekivao sam to od njega, pogotovo nakon onakvog završetka sezone. Dobro se razvija i uvjeren sam da će sljedeće sezone biti jedan od stožernih igrača Dinama. Klub je stao iza njega, na njemu je da to opravda. On je takav da nikoga ne pita za savjet. Takav je karakterno i treba ga pustiti da mozak radi kako misli da treba. To je jedini način da izvučete ono najbolje iz Martina.”

Slijedi Šerif.

“On je favorit na papiru, ali nije ista momčad kao lani. Traži se i tu vidim priliku za nas.”

A ima Roko i vlastiti cilj ove sezone:

“Stavio sam pred sebe cilj od 15 golova. Bio bih presretan ako bih to ispunio, ali ne volim pričati o sebi. Idem dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti”, rekao je Baturina za Germanijak.

 

Komentari

Vaš komentar