"Arsenalovi golmani htjeli su se poubijati"

Nogomet ostalo 10. lip. 201917:04 > 17:23
Podijeli:
Izvor: Richard Heathcote/Getty Images

Bivši vratar Arsenala Vito Mannone koji je sada na vratima Minnesote Uniteda koja se natječe u MLS-u otkrio je detalje iz vremena kada je igrao za "Topnike".

Najviše je pažnje dao nevjerojatnoj borbi za prvog vratara Arsenala između Jensa Lehmanna i Pabla Almunije.

Povezano

Vratari su skoro uvijek podrška jedan drugome bez obzira što se bore za mjesto u momčadi, Almunia i Lehmann otišli su u drugu krajnost. Pogotovo nakon što je Arsene Wenger u jednom trenutku zamijenio Lehmanna Almunijom, nakon što je Nijemac zaredao s pogreškama.

Lehmannu je trenerova odluka pala jako teško i česti su bili sukobi na treninzima, a i u javnim istupima golmani su se prepucavali.

U travnju 2008., uoči derbija s Manchester Unitedom, Almunia je priznao da više i ne razgovara sa suigračem.

“Svakoga se jutra probudim i znam da će biti isto. Svakoga sam dana morao trpjeti isto otkako je ispao iz prve momčadi”, govorio je Almunia, i objašnjavao:

“Ali briga me za njega, neka govori što želi, njegov problem. I ne znam zašto bih se ja trebao truditi razgovarati s njim. Ne želim pričati s njim. Da je netko bitan, potrudio bih se, ali nije…”

Izvor : Laurence Griffiths/Getty Images

Mannone je došao kao tinejdžer i te je sezone bio treći golman:

“Nisu si davali podršku kao većina drugih suigrača. Nisu ni meni davali podršku nit me savjetovali kao mladog vratara.”

Lehmann se tog sukoba dotaknuo u autobiografiji 2017.

“Nicklas Bendtner je skočio s podignutim laktom i zabio mi gol glavom. Pomoćni je trener gol poništio zbog prekršaja u napadu, a moj prijatelj Almunia s drugog je kraja terena vikao ‘Hej, kakav faul, pa to je regularan gol!’ Kad je utakmica završila, prišao sam mu i rekao: ‘Slušaj, kad se nešto događa pred mojim golom, ti nemaš što vikati!’ Tad je iz njega izišao sav bijes. ‘Što hoćeš, bastardo? Zašto me vrijeđaš?’ Ja sam počeo vikati na njega ‘Umukni, j*** ni bastardo! Eto, barem sad govoriš ono što misliš o meni. To je tvoj stvarni karakter, da vrijeđaš kolege!’ Dotad su i suigrači i trener uočili našu svađu i smirivali nas, te suzdržavali Almuniju da me ne udari. Ja bih, naravno, volio da je izgubio kontrolu, jer to bi značilo da sam se riješio rivala. Nažalost, ohladio se…

Mladi Mannone je rekao da se nije htio miješati…

-“Ja ih nisam razdvajao. Bio sam mlad, a njih su se dvojica stalno svađali. Pa svaki je trening bio kao finale Lige prvaka! Nisi smio promašiti ili pogriješiti. Ali, i to mi je pomoglo da napredujem”, rekao je Mannone za Goal.