Šokota: Benfica je golem klub, ali Dinamo nema straha

Nogomet ostalo 7. ožu. 20198:07 > 8:10
Podijeli:
Izvor: Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Tomo Šokota nekadašnji je igrač Dinama i Benfice, sa svog aspekta procjenjuje izglede dvije momčadi u večerašnjem susretu.

Tomo Šokota šest je godina proveo u Dinamu, četiri u Benfici, u razgovoru za 24 sata govorio je o vremenu kada je nastupao za portugalskog giganta.

Ljudi teško kod nas shvaćaju koliko je Benfica velik klub. To sam shvatio čim sam stigao na prvi trening kamp kada nas je u Švicarskoj dočekalo pet tisuća navijača, bilo je to nevjerojatno.”

Šokota vjeruje kako postoji mogućnost podcjenjivanja, igrači Benfice navikli su igrati velike utakmice i to u Ligi prvaka.

Vjerujem da hoće! Pričam s Portugalcima i gotovo da nema nikoga tko ne vjeruje u laganu pobjedu. Da, oni su navikli igrati pred punim stadionima, ali mislim da će se iznenaditi kada dođu pred maksimirsku publiku.

Šokota će putovati u Lisabon zajedno s obitelji, portugalski klub je poslao poziv.

Ugodno su me iznenadili. Djeca su mi rođena u Lisabonu i kasnije Portu, bit će mi drago da vide gdje su nekada živjeli. Pokušao sam doći do ulaznica preko nekih veza, no onda je stigao poziv Benfice, baš su me lijepo iznenadili.

Bivši dinamovac oduševljen je današnjom momčadi Dinama, a posebno nekim igračima.

Mislav Oršić je izvrstan! Došao je iz Južne Koreje i sjajno se snašao, pa Dani Olmo koji će bez sumnje zaigrati u nekom većem klubu liga petice, a onda i Bruno Petković koji je baš tip napadača koje volim, može podvaliti loptu, mislim da reprezentacija takvog igrača trenutno nema“, zaključio je Šokota.