UEFA ima probleme u organizaciji Superkupa u Mađarskoj

Nogomet ostalo 1. ruj. 202012:03 > 12:05
Podijeli:
Izvor: Christof Koepsel, Getty Images Sport

Najavili su da će biti pred navijačima

 Europski nogometni Superkup između pobjednika Lige prvaka minhenskog Bayerna i Europske lige Seville na rasporedu je 24. rujna, a UEFA se nada da će se taj sportski događaj moći održati bez većih problema iako Mađarska uvodi stroge mjere kontrole na granicama zbog pandemije koronavirusa.

UEFA će morati pregovarati s mađarskim vlastima kako bi izvela planiranu utakmicu jer je Mađarska od 1. rujna uvela strože mjere na granicama, što će strancima jako otežati ulazak u zemlju.

U Mađarsku mogu ući samo oni s dobrim razlozima, a među iznimkama trenutno nije jasan status sportaša ili sudionika sportskih događaja. Naime, dopušten je ulazak u zemlju turistima iz Poljske, Češke i Slovačke i to s negativnim testom na koronavirus,

“UEFA blisko surađuje s Mađarskim nogometnim savezom i mađarskim vlastima kako bi pronašla rješenje i osigurala sigurno okruženje i za gledatelje i za sudionike utakmice”, objavila je UEFA.

Dodali su da traže rješenja za sve skupine stranaca koji bi na utakmicu morali otputovati u Budimpeštu, poput igrača, klupskih dužnosnika, partnera, novinara i navijača.

UEFA je planirala da na utakmici Europskog superkupa mogu biti gledatelji i prema prvim planovima na stadion Arena Puskas trebalo bi ući do 20.000 navijača. Kapacitet stadiona je 67.000 gledatelja.