Kustić: Napravit ćemo kamp i Kuću nogometa

Nogomet 20. ruj 202221:372 komentara
Podijeli:
Drago Sopta/HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija i za ovu se akciju priprema u derutnom Maksimiru, a ima li naznaka da će uskoro imati kamp, pa i stadion otkrio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Na Hvaru je bio Izvršni odbor Uefe, a baš bi krovna europska organizacija trebala pomoći HNS-u u rješavanju insfrastrukturnog problema.

“Mogu otvoreno reći da smo najavili da idemo napraviti kamp u Zagrebellu, a ako tu zapne, a ja se nadam da neće, sigurno ćemo pokrenuti to pitanje i paralelno raditi na tome da se krene u izgradnju kampa i izgradnji Kuće hrvatskog nogometa”, rekao je za Novu TV Kustić koji je otkrio kakav je status Zagrebella.

Nakon ovih utakmica u Ligi nacija zatražit ćemo sastanak da vidimo u kojoj je to fazi, kakva je situacija oko toga, ali sigurno je da nećemo puno čekati te da ćemo tražiti rješenja. Rekli smo i ponavljamo da ćemo napraviti kamp i Kuću nogometa. Bitno je da smo pokrenuli pitanje izgradnje novog stadiona u Maksimiru, obnove Poljuda i nekih drugih stadiona u Hrvatskoj na kojima reprezentacija može igrati. Mogu reći je da je Čeferin oduševljen prijedlozima i da nam daje punu podršku.”

Stadion?

“Mi pričamo o tome i aktualiziramo tu temu. Bitno je da klubovi naprave svoje projekte i onda ćemo ići dalje. Klubovi i gradovi vlasnici su tih objekata i moraju napraviti projekte kako bi se ušlo u tu priču, a naravno da će Savez pomoći. Naravno, u koordinaciji s Uefom i Fifom. Nama je nacionalni stadion svuda gdje igra Hrvatska: i u Splitu, i u Rijeci, i u Osijeku, i Puli, i u Varaždinu… Sigurno je da treba novi stadion u gradu Zagrebu, ali potrebno je i obnoviti još neke stadione u Hrvatskoj.”

Komentari

Vaš komentar