Dalić: Morao sam uvesti igrače koje nisam planirao

FIFA World Cup 30. ožu. 202123:00 > 23:59
Podijeli:
Izvor: Linnea Rheborg/Getty Images

Hrvatska je u nastavku ipak slomila Maltu te slavila s 3:0 na Rujevici.

Hrvatska je goste slomila tek kada su na teren ušli Modrić, Perišić, Brekalo i Barišić.

“Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu nakon tri utakmice. Bilo nam je teško, ništa nam nije išlo u ovih desetak dana. Šest bodova je tu, ali očekivali smo više. Sada se moramo spremiti za Euro”, rekao je za Novu TV Dalić pa nastavio:

“Danas sam pokušao napraviti prevagu sa svježim igračima. U drugom poluvremenu sam morao uvesti igrače koje nisam planirao da riješe utakmicu i tako je i bilo.”

“Nije nam bilo lagano zadnjih deset dana. Puno toga smo pokušavali, ali nije išlo, no to je tako. Nekad ide, nekad ne ide. Znam da igra nije na nivou na kojem treba biti i na kojem ja želim da bude. Mora biti bolje i kvalitetnije na Euru. Imat ćemo deset dana priprema. Bit ćemo bolji i spremniji nego na ovim kvalifikacijama. Znam da nas čeka puno posla. Rekao sam dečkima da se odmore, imaju u klubovima naporne sezone. Siguran sam da će biti bolje. Neke stvari smo i danas vidjeli.”

Hrvatska je sada na vrhu skupine nakon što je Slovačka pobijedila Rusiju, a Cipar Slovačku.

“Rekao sam da će grupa biti takva. Slovenija je protiv Hrvatske dala svoj maksimum, potrošila se i kasnije nije mogla izgurati ove utakmice. To je normalno, ritam je težak. Pokazalo se kolika će grupa biti teška, ne samo nama, nego i svima koji se bore za prvo mjesto. Mi znamo što je naš cilj. Ostvarit ćemo ga, bit ćemo prvi u grupi i ići ćemo na Svjetsko prvenstvo.”