Boban kritizirao izbornika Dalića: Ne znam čemu taj romb

Nogomet 20. tra. 202115:30 > 15:39
Podijeli:
Izvor: Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban biranim riječima je govorio za slovenske medije o Aleksandru Čeferinu, a prokomentirao je i poraz Hrvatske od Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Boban je govorio o odnosu s Čeferinom dok je bio član FIFE.

Aleksander je vrlo ozbiljna osoba koja puno radi, puno razmišlja, vrlo je zreo i u najboljim je godinama. Bez obzira na određene sporove koje smo imali dok sam još radio u Fifi jer ove dvije organizacije ponekad imaju oprečne interese, što je vrlo komplicirano – ja i Čeferin smo uvijek smo održavali odličan odnos, vrlo iskren. Oni koji tamo rade to dobro znaju. Povezalo nas je lijepo prijateljstvo koje će definitivno trajati dugo. Povezala nas je još jedna stvar koja je također lijepa, a to je želja da nešto napravimo za naše narode kad smo već na ovako utjecajnim pozicijama. On je, naravno, na višem položaj od mene. Osobno me pokreće želja da napravimo nešto dobro i pomognemo našim narodima. To me uvijek pokretalo i vidim da se i Aleksandra vodi ljubavlju prema Sloveniji i Slovencima. To mi je jako lijepo. To jako poštujem “, rekao je Boban. 

A onda se bivši igrač Milana osvrnuo i na poraz Hrvatske od Slovenije u kvalifikacijama za SP.

Hrvatska nije bila na odgovarajućoj taktičkoj razini, igrala je čudan romb i na neki je način Slovenija kontrolirala utakmicu cijelo vrijeme, svih 90 minuta, u kojima nije bilo puno preokreta. To me iznenadilo, jer objektivno gledajući, Hrvatska je bolja momčad, ali Slovenija je u potpunosti zaslužila tu pobjedu“, kazao je Boban.