Promjene u Bostonu: Dvije zvijezde pred odlaskom

NBA 19. lip. 20199:49 > 9:51
Podijeli:
Izvor: (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Boston Celticsi ispred sebe imaju potencijalno vrlo zahtjevno ljeto koje bi moglo formirati jednu sasvim drugačiju momčad u odnosu na proteklu sezonu.

Kyrie Irving, navodno, nije komunicirao s Dannyjem Aingeom (predsjednik kluba) već nekoliko tjedana, a u međuvremenu je viđen kako se useljava u novi stan u New Yorku. Otprilike u isto vrijeme zakotrljala se priča kako je Kyrie već odlučio gdje će nastaviti karijeru, u Brooklyn Netsima.

Sami Netsi marljivo rade na ‘pročišćavanju’ platne liste kako bi osigurali dovoljno novca da se ozbiljno pojačaju početkom prijelaznog roka, u tu svrhu nedavno je transferiran Allen Crabbe koji karijeru nastavlja u Atlanti. Netsi su također odlučili kako neće produživati ugovor s Rondae Hollis-Jeffersonom, a ostanak D’Angela Russella također je pod velikim znakom pitanja unatoč tome što je iza sebe ostavio fantastičnu sezonu u kojoj je prvi put izabran na All Star utakmicu. No, ukoliko potpiše Irving, Russell će tražiti drugi klub.

Irvingov život u Bostonu nije bio idealan. Prošlu je sezonu u većoj mjeri propustio, uključujući i doigravanje, a unatoč tome Celticsi su igrali finale Istočne konferencije. Ove sezone, Kyrie je imao drugačijih problema, teško se nametao kao vođa ekipe i rezultati su patili. Boston je sezonu završio u drugom krugu playoffa nakon 4-1 poraza od strane Milwaukee Bucksa. Irving je nedugo zatim napustio klub otišavši na odmor, no do danas komunikacija s ljudima u Celticsima je nepostojeća.

Pomalo u sjeni događaja oko Irvinga, saznajemo kako Al Horford napušta Boston što će posebno razočarati navijače Celticsa. Horford je stigao prije tri godine, potpisao je četverogodišnji ugovor s time da je posljednja godina sporazuma tzv. player option. Big Al je odlučio tu opciju anulirati s nadom da će dobiti novi, dugoročniji ugovor. Horford se odrekao 30 milijuna dolara, a u Bostonu čini se nisu zainteresirani izjednačiti tu ponudu na dulji rok obzirom da je igrač star 33 godine. Međutim, to neće umanjiti vrijednost koju će Horford imati na otvorenom tržištu, kroz karijeru je uvijek imao pošten pristup prema poslu, s njim nitko nikada nije imao problema, a posebnu vrijednost nosi kao pojava u svlačionici.

Dakle, ukoliko se zaista potvrde najave te Boston za iduće razdoblje izgubi Irvinga i Horforda, gledat ćemo neke sasvim nove Celticse u narednim godinama.