Wizardsi spremili bogatstvo za ključnog čovjeka prvaka

NBA 14. lip. 201911:25 > 11:37
Podijeli:
Izvor: Lachlan Cunningham/Getty Images

Raptorsi slave naslov, ali predstoji im nova borba... Za predsjednika košarkaških operacija Masaija Ujirija.

  Nakon što su u noći s četvrtka na petak Toronto Raptorsi osvojili svoj prvi naslov NBA prvaka u povijesti, razvija se potpuno nova priča. Naime, iz pouzdanih izvora saznaje se da Washington Wizardsi, točnije njihov vlasnik Ted Leonsis nudi 10 milijuna dolara godišnje predsjednika košarkaških operacija Raptorsa, tvorcu ove šampionske momčadi, Masaiju Ujirijiju.

Iako su već neko vrijeme Wizardsi bili u potrazi za novim GM-om pa su tako razgovarali s Oklahominim Troyem Weaverom i bivšim GM-om Atlante i Clevelanda Dannyjem Ferryjem, stali su nakon što je 20. svibnja njihovu ponudu odbio generalni menadžer Denver Nuggetsa Tim Connelly. Sada su opasno zagrizli za usluge 48-godišnjeg Ujirija, nakon ostvarenja ovog povijesnog uspjeha. Iako je jedna od glavnih vedeta Toronta, Kyle Lowry dugo s njim odbijao razgovarati nakon što se riješio DeRozana, najboljeg mu prijatelja, kako bi doveo u Spursima nezadovoljnog Kawhija Leonarda. Danas se međutim stvari iz korijena mijenjaju, a Ujiri se pokazuje kao pravi vizionar. Najprije je je Denver učinio kandidatom za velike stvari u NBA-u, a sad s Torontom došao do vrhunca.

Stoga Ted Leonsis neće štedjeti novac kako bi doveo u Washington tvorca novih prvaka, tim više što njegova franšiza čeka svoj novi naslov još od 1978. godine. Međutim, pitanje je hoće li se iz ove ponude nešto izroditi s obzirom da Ujirija, koji ima još dvije godine ugovora s Raptorsima, čeka težak napor u zadržavanju glavne zvijezde Raptorsa Leonarda u Torontu.