NBA: Nema odluke o nastavku sezone sve do svibnja

NBA 7. tra. 20209:00 > 9:04
Podijeli:
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

NBA povjerenik Adam Silver je u ponedjeljak izjavio kako neće biti odluke o nastavku sezone do svibnja.

Silver je na twitteru NBA-a kazao da bi “u savršenom svijetu” liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije.

Povezano

NBA je bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19 od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1.27 milijuna ljudi, a preko 70,000 ih je umrlo.

Prošli sam tjedan rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do svibnja nećemo moći donijeti nikakvu odluku”, rekao je Silver. “I ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. svibnja moći donijeti neku odluku”, dodao je.

Sredinom ožujka, kada je do kraja regulanog dijela sezone od 82 utakmice ostalo još pet tjedana, NBA je prekinula sezonu do daljnjega nakon što su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell bili pozitivni na koronavirus. Od tada je više igrača bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Kevin Durant.

Doigravanje u NBA je trebalo krenuti 18. travnja i završiti u lipnju i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone još uvijek ima dosta nepoznanica.

Gregory Shamus/Getty Images

“Kada smo suspendirali sezonu rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana”, kazao je Silver. “A činjenica je da danas znam manje nego što sam znao onda”.

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu. (h)