Spahija iznenadio novim trenerskim angažmanom

Košarka ostalo 17. ruj. 202016:30 > 16:31
Podijeli:
Jasper Juinen/Getty Images

Neven Spahija napustio je Memphis Grizzliese gdje je protekle sezone bio jedan od pomoćnih trenera.

Neven Spahija posljednji je angažman kao glavni trener imao u Maccabiju gdje je proveo jednu sezonu, a proteklih dvanaest mjeseci živio je u Memphisu gdje je bio pomoćni trener Grizzliesa. Šibenčanin je između 2014. i 2017. bio asistent i u Atlanta Hawksima.

Spahija je dobio kvalitetnu ponudu iz kineske momčadi čiji je vlasnik najveći tamošnji igrač svih vremena Yao Ming. Riječ je o Shanghai Sharksima. Klub nije bio prvak Kine punih 18 godina, a 2009. godine zamalo se ugasio nakon velikih financijskih problema. Tada je u priču uskočio Yao Ming ponudivši spas.

Sharksi su protekle sezone završili tek na 16. mjestu domaćeg prvenstva koje smo pratili u programu Sport Kluba, a čini se da je klub stekao određeni novčani kapital obzirom da su već vratili i Jimmera Fredettea koji je u klubu igrao do prošle godine kada se nakratko vratio u NBA (Phoenix Suns), a zatim sezonu zaključio u Panathinaikosu.

Spahija je ponudu iz Kine dobio prije nekoliko mjeseci, međutim u Aziju je preselio tek nakon što je službeno završila sezona Memphis Grizzliesa što se dogodilo nedavno u ‘balonu’ Orlanda. Sharksi će biti njegov 14. klub u kojem će raditi kao glavni trener.