Vranković progovorio o sudbini Eurobasketa

Košarka ostalo 7. tra. 202017:20 > 17:25
Podijeli:
sportklub

FIBA je odradila danas prvu videokonferenciju od nekoliko planiranih

Četvrtak je dan D što se tiče odluke o Europskom košarkaškom prvenstvu, rekao je za index.hr hrvatski predstavnik u FIBA-i, Stojko Vranković.

‘Danas je bila sjednica Board of FIBA Europe, što znači da nismo raspravljali o kvalifikacijskim turnirima za Igre niti o olimpijskom turniru. Tu će odluku donijeti FIBA Central Board, odnosno FIBA World u četvrtak. Nakon četiri sata razgovora doneseni su zaključci da se ove godine otkazuju sva natjecanja mlađih selekcija i svi turniru pod ingerencijom FIBA Europe’, rekao je Vranković.

‘Naravno da je bilo govora i o idućoj godini, koja će biti olimpijska. Igre bi trebale početi 23. srpnja, a problem je činjenica što bi se mjesec dana prije toga morali održati kvalifikacijski turniri, a onda samo mjesec dana nakon Igara i Eurobasket. To je praktički nemoguće. Najprije, tako gust raspored nije normalan, mogao bi biti poguban za zdravlje igrača, kvalitetu košarke, a nema šanse ni da će NBA liga pustiti svoje igrače na tri turnira u razmaku od tri mjeseca. Na koncu, pa NBA liga je nakon EP-a 2017. inzistirala da se kontinentalni turniri ubuduće odigravaju svake četiri godine, a ne svake dvije kao što je bilo do tada. Na sutrašnjoj sjednici saznat ćemo kakva će biti budućnost Eurobasketa. Ovo još nije službeno, ali najvjerojatnije će biti prebačen u 2022. Takva odluka jedino ima smisla’, rekao je Stojko.

sportklub