Cibona: Imamo dug od 32 milijuna kuna

Hrvatska 12. sij. 202210:10 > 10:11
Podijeli:
KK Cibona

Novoizabrano vodstvo KK Cibona jučer je u prostorijama Grada održalo sastanak s predstavnicima Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

U sklopu sastanka predsjednik KK Cibona Mario Petrović, direktor Mauro Lukić i član Uprave Ivan Matasić su, između ostalog, gradskoj vlasti prezentirali aktualno stanje u Klubu te iznijeli planove za stabilizaciju poslovanja ovog zagrebačkog košarkaškog velikana.

Uz brojne teme koje su bile predmetom razgovora, gradonačelnik Tomašević i suradnici su upoznati s planom restrukturiranja KK Cibona koji se temelji na sustavnom smanjenju postojećih dugova, osiguravanju likvidnosti te pronalaženju novih stabilnih izvora financiranja kroz suradnje s novim sponzorima Kluba.

“Novo vodstvo Kluba odlučno je u provođenju aktivnosti koje će osigurati depolitizaciju, profesionalizaciju i transparentnost upravljanja Cibonom. U tom smislu i s tim ciljevima upoznali smo na sastanku gradonačelnika Tomaševića i predstavnike Grada Zagreba. Održan je konstruktivan sastanak kojim su otvorene brojne teme i koji je prvi u nizu koraka kojima želimo u partnerstvu s Gradom Zagrebom osigurati iznalaženje rješenja za nesmetano i uspješno funkcioniranje Kluba. Jedno od takvih pitanja je i ono kojim želimo doći do rješenja koje će osigurati da KK Cibona i dalje ima svoj dom u Košarkaškom centru Dražena Petrovića”, istaknuo je nakon održanog sastanka Mauro Lukić, direktor KK Cibona.

Gradskoj vlasti je u sklopu sastanka prezentiran i nalaz interne revizije, koji je provela aktualna Uprava Kluba. Nalazom navedene revizije ustanovljeno je trenutno financijsko stanje Kluba, te ukupni dug u iznosu od 31.992.478,00 kuna. Uz navedeno, od strane novog vodstva Kluba istaknuto je kako su uz spomenuta dugovanja utvrđene i određene nepravilnosti u prethodnom vođenju klupskog poslovanja i financija, te da su pronađene nepravilnosti proslijeđene i prijavljene nadležnim državnim institucijama.

Aktualno vodstvo Kluba predstavilo je i dugoročni plan razvoja Kluba u sklopu kojeg je među primarnim ciljevima istaknuto osiguravanje stabilnog financiranja dovođenjem novih sponzora i partnera. Navedeno je ključno prije svega kako bi se osigurala likvidnost i isplata svih potraživanja u tekućoj godini.

“Od dolaska nove Uprave i predsjednika na čelo KK Cibona uspjeli smo podmiriti sve zaostale plaće radnom kolektivu te gotove sve zaostatke prema igračima i stručnom stožeru, a ne radi se o malom iznosu. Aktivno razgovaramo sa značajnim poslovnim subjektima koji su spremni uložiti financijska sredstva u Klub i svojim sponzorstvom podržati osiguravanje likvidnosti do kraja tekuće sezone, ali i sustavno sanirati postojeća dugovanja. U ovoj situaciji moramo biti realni i zato naglašavam kako je naš cilj graditi projekt europskog i snažnog Kluba za narednih 5 do 10 godina. U tom smislu pozivam ljubitelje zagrebačke košarke na strpljenje jer izazova je doista mnogo. Uz to pozivam i sve navijače Kluba na snažnu podršku našoj mladoj te iznimno talentiranoj momčadi u utakmicama koje su pred nama”, dodao je Lukić.

Komentari

Vaš komentar