Košarkašice ponovno u Rigu, košarkaši u Ankaru

Podijeli:
FOTO: Aykut Akici/EB via Getty Images

Poznati 'baloni' gdje se završavaju kvalifikacije za EP

Upravni odbor Europskog ogranka Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) u petak je donio odluku o domaćinima turnira tijekom kojih će biti odigrana posljednja dva kvalifikacijska kola za odlazak na EuroBasket košarkašica 2021., odnosno košarkaša 2022. godine.

Hrvatske košarkašice će plasman na EuroBasket pokušati izboriti početkom veljače u Rigi, dok će košarkaši, koji su s četiri pobjede iz isto toliko nastupa još prošlog tjedna osigurali plasman na europsku smotru u drugoj polovici veljače ponovno u Tursku, ovoga puta u Ankaru.

Naše košarkašice su sredinom studenoga već boravile u Rigi gdje su ostvarile pobjedu protiv Sjeverne Makedonije te poraz od Latvije, one će 4. veljače igrati protiv Njemačke, a dva dana poslije još jednom protiv Sjeverne Makedonije. Uoči tih dvoboja Hrvatska s Njemačkom dijeli prvo mjesto na ljestvici skupine I s tri pobjede i jednim porazom, slijedi Latvija sa po dvije pobjede i poraza, dok je na dnu Sjeverna Makedonija s četiri poraza. Plasman na EuroBasket koji bi se trebao održati u Francuskoj i Španjolskoj od 17. do 27. lipnja izborit će prve dvije ekipe iz skupine, a Hrvatskoj je za osiguranje prolaska potrebna jedna pobjeda.

Košarkaši su prije pet dana pobjedom protiv Švedske u Istanbulu osigurali jedno od prva tri mjesta u svojoj skupini D koja vode na EuroBasket koji će se održati u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji od 1. do 18. rujna 2022., a 20. i 22. veljače sljedeće godine očekuju ih susreti protiv Nizozemaca i Turaka u Ankari. Te utakmice više će značiti našim suparnicima s obzirom da se bore za osiguranje jednog od prva tri mjesta u skupini koja vode na EuroBasket. Trenutačno je Hrvatska vodeća s omjerom 4-0, slijedi Nizozemska sa 2-2, dok su Belgija i Turska na diobi trećeg mjeta sa 1-3.

Komentari

Vaš komentar