KOMENTAR Uz ozbiljan pristup nismo kanta za napucavanje

Juraj Pajvot 8. ruj 202022:58 > 23:03
HNS twitter

Hrvatska je doživjela drugi poraz u tri dana i drugi puta primila četiri gola. Međutim, utakmica je bila sasvim drugačija u odnosu na onu protiv Portugala i to je ono što može radovati.

HNS

Nakon debakla u Portu protiv europskog prvaka Hrvatska je pokazala da vrijedi više i da nije kanta za napucavanje. Rezultat od 4:2 protiv Francuske nije lijep, ali svatko tko je gledao utakmicu mogao je vidjeti htijenje i želju naših igrača. Istina, primili smo četiri pogotka, od čega je jedan plod fantastične akcije Francuza, druga dva slabe reakcije naše obrane i posljednji iz nepostojećeg penala.

Raduje prvi pogodak za reprezentaciju našeg dragulja Brekala, raduje solidna igra debitanta Uremovića, ali raduje i da smo pokazali da vrijedimo puno više od onog što smo pokazali u Portugalu.

Ono što nikako nije dobro su ti primljeni golovi. Čak osam pogodaka u dvije utakmice je jako puno za svjetskog doprvaka. Uz to treba dodati da je naš vratar Livaković imao nekoliko fantastičnih reakcija u te dvije utakmice i da je konto primljenih golova mogao biti puno veći. Dalić je pokazao hrabrost promijenivši gotovo cijelu obranu i s njima izađao na megdan svjetskim prvacima.

Povezano

Uremović je debitirao i pokazao da može biti opcija za poziciju desnog beka, Melnjaka smo već vidjeli nekoliko puta i realno nije za prvu opciju, ali može uskočiti kada treba. Igra Ćalete-Cara i Lovrena je bila dosta dobra, stoper Marseillea je sazrio i mogao bi biti bitan kotačić u sljedećim godinama.

Marcelo Brozović dao je potreban balans našem veznom redu, pogotovo u prvom dijelu i bez njega je našu veznu liniju nemoguće zamisliti. Kovačić ponovno nije briljirao, ali njegova lopta za gol Brekala je pokazatelj koliko je talentiran veznjak Chelseaja. Nikola Vlašić je danas bio puno rastrčaniji i pokazao je da je fantastičan igrač od kojeg hrvatska reprezentacija može jako puno dobiti.

Nakon utakmice protiv Portugala kritizirao sam izbornika zbog manjka hrabrosti i što nije mijenjao na vrijeme formaciju, ali i igrače. Sada je pokazao dozu hrabrosti postavivši čak tri nova igrača u obranu i to je ono što izbornik mora raditi kada stvari ne idu po planu. Na njemu je da iskoristi još četiri utakmice u Ligi nacija kako bi pronašao pravu formaciju, ali i 14,15 igrača koja će iznijeti Europsko prvenstvo na svojim leđima.

HNS

Rezultat u Ligi nacija više nije u prvom planu, teško da ćemo izboriti prvu poziciju i osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da će ovo biti idealna prilika da se uz Modrića i Rakitića Hrvatska pripremi za Euro.

Ne zaboravimo da je Hrvatska i dalje svjetski doprvak, da Hrvatska u svojim redovima ima fantastične igrače koji kada je motiv i želja na nivou mogu odigrati na najvišoj mogućoj razini. To je ono što je Vatrenima prijeko potrebno – pravi pristup na svakoj utakmici jer smo bez toga prosjek europskog nogometa.