Ricciarda ne brine slabiji start sezone

Automoto 21. tra. 202120:54 > 20:56
Podijeli:
Mark Thompson/Getty Images

Daniel Ricciardo kaže da je očekivao da će mu trebati neko vrijeme prije nego bude u mogućnosti izvući maksimum iz McLarenova bolida, ali je miran jer je sezona duga i jer je to već prošao 2019. kada je iz Red Bulla prešao u Renault.

Ricciardo je nakon dvije sezone u Renaultu, u kojima je zasjenio Hulkenberga i Ocona, prešao u McLaren gdje mu je novi momčadski kolega Norris kojem je ovo treća sezona u momčadi iz Wokinga, donosi MAXF1.net.

Iako je Ricciardo bio brži od Norrisa u kvalifikacijama i u Bahrainu i u Imoli, gdje je Norrisu obrisan najbrži krug zbog vožnje izvan granica staze, u utrci je Norris u oba slučaja bio uspješniji s posebno impresivnim nastupom u Imoli gdje je završio treći.

McLaren je u Imoli tražio Ricciarda da pusti Norrisa kako bi vidjeli njegovu brzinu u čistom zraku, što je Ricciardo poslušao, i kaže da nije imao problem s tim.

“Morao sam progutati svoj ponos”, priznaje Ricciardo.

“Ali da budem iskren, momčad je to pošteno odradila.”

Ricciardo kaže da je bio svjestan da neće biti lako promijeniti bolid i da neće moći odmah biti na 100% s obzirom na razlike između Renaulta i McLarena.

“Ne mislim da sam to podcijenio”, rekao je.

“Već sam to prošao kad sam prešao iz Red Bulla u Renault. Nažalost, za prilagodbu treba neko vrijeme, ali sezona je duga.”

“Tek smo odvozili dvije utrke. Naravno da želim biti brži, ali kad se nakon sedam utrka osvrnem na drugu utrku možda ću se smijati ovoj situaciji.”

“Utrka [u Imoli] nije bila sjajna, ali mislim da je šesto mjesto dobro za konstruktorski poredak s Landom na trećem mjestu. Čestitam Landu, imao je sjajnu utrku i bilo je sjajno vidjeti da bolid ima brzinu.”

“Bolje nego da je bio 12. jer to pokazuje da smo općenito jako brzi.”

“Moja brzina nije bila ništa posebno. Moram nastaviti raditi i poboljšati se.”

Ricciardo je dodao da se mora riješiti starih navika koje ima iz vožnje prethodnih bolida.

“To je ludo. Poput treniranja memorije. I dalje imate te loše navike iz staroga bolida i pokušavate ih se riješiti.”

Šef McLarenove F1 momčadi Andreas Seidl izrazio je potporu svom novom vozaču.

“Nije to bila jednostavna utrka za njega jer se ne osjeća tako ugodno u bolidu u usporedbi s Landom koji je mogao voziti na granici cijeloga vikenda”, rekao je Seidl.

“Ali imao je čistu utrku, donosio je dobre odluke i osvojio puno bodova koji će biti važni i za njega i za momčad.”