Iannoneu potvrđena drakonska kazna

Moto GP 10. stu. 202014:04 > 14:07
Podijeli:
(Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Vozač Aprilije dobio je radi dopinga zabranu nastupa sljedeće četiri godine

Vijest nije mogla biti lošija za Andreu Iannonea: sportski arbitražni sud odbio je njegovu žalbu na odluku Svjetske anti-doping agencije i stao na stranu organizacije koja je talijanskoj vozaču već odredila zabranu bavljenja sportom sljedeće četiri godine.

Tako je za 31-godišnjeg pilota Aprilije karijera MotoGP vozača praktično gotova, jer vratiti se utrkivanju može tek poslije siječnja 2024. godine. Kako Ioannone nije vozio još od prosinca 2019. godine povratak je gotovo nemoguć.

Sud je ocijenio kako Andrea Iannone i njegov pravni tim nisu uspjeli uvjeriti suce kako je do pozitivnog doping nalaza došlo radi jedenja kontaminiranog mesa tijekom boravka u Maleziji.

Podsjetimo, u krvi Talijana pronađena je nedozvoljena supstanca Dostanolon, za što je on okrivio jedan od obroka tijekom boravka na VN Malezije. Sud nije prihvatio njegove argumente pa je i potvrdio drakonsku kaznu Agencije. To znači kako će momčad Aprilia Gresini vrlo brzo morati naći zamjenu za Iannonea, a najveći je favorit dosadašnji vozač LCR Honda, Britanac Cal Crutchlow.