Leclerc: Trenutno stvari ne izgledaju sjajno

Automoto 25. srp 202218:23
Podijeli:
REUTERS/Eric Gaillard via Guliver Images

Ferrarijev vozač Charles Leclerc priznaje da nakon velike pogreške u Francuskoj šanse za osvajanje naslova prvaka ne izgledaju sjajno i da će na kraju sezone on biti kriv za gubitak prvenstva ako prvak bude imao manje od 32 boda prednosti.

Leclerc je u subotu osvojio sedmi pole position ove sezone uz pomoć momčadskoga kolege Sainza koji mu je pružao zavjetrinu u oba Q3 kruga, a u utrci je vodio sve dok se nije razbio u 11. zavoju dok je pritiskao kako bi pokušao izaći ispred Verstappena nakon promjene guma, donosi MAXF1.net.

Verstappen je nakon toga bez problema pobijedio i povećao svoju prednost u poretku vozača s 38 na 63 boda, deset utrka prije kraja prvenstva.

“Jako sam razočaran, ovo nije ishod kojem sam se nadao i imali smo brzinu za pobjedu”, rekao je Leclerc.

“Pogriješio sam i platio cijenu za to. Sad idem kući uoči iduće utrke u Mađarskoj gdje ću još jednom dati sve od sebe.”

Na pitanje je li se izvrtio zbog mehaničkoga problema ili je jednostavno pogriješio, Leclerc kaže da zasad nema informaciju da s bolidom nešto nije bilo u redu.

“Ne, nije kvar, ili barem ja još ne znam da je bio”, rekao je Leclerc.

“Ali ne izgleda kao da je bio problem s bolidom, jednostavno sam pogriješio.”

“Izuzetno je frustrirajuće, osjećam kao da vozim na najvišoj razini u karijeri od početka sezone, ali to nema smisla ako radim ovakve pogreške.”

“Mislim da sam ukupno izgubio 32 boda zbog pogrešaka tako da ako mi na kraju sezone nedostaje toliko bodova znam da dolaze od mene i da nisam zaslužio naslov.”

“Ali u drugom dijelu sezone moram ovladati tim stvarima ako želim biti svjetski prvak.”

“Nastavit ću vjerovati u naslov do kraja, ali trenutno stvari ne izgledaju sjajno.”