Roberts odlazi iz Williamsa, na njegovo mjesto stiže Capito

Automoto 9. lip. 202116:29
Podijeli:
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Simon Roberts više neće biti šef Williamsove F1 momčadi nakon što je prošle jeseni preuzeo tu ulogu od Claire Williams, nakon povlačenja obitelji Williams iz legendarne F1 momčadi.

Roberts je u Williams došao prije godinu dana kao upravljački direktor, a u rujnu je preuzeo ulogu šefa momčadi nakon što se s te pozicije povukla Claire Williams.

Nakon dolaska Jost Capita kao CEO-a Williamsa krajem prošle godine Roberts je postao trajni šef F1 momčadi, ali u sklopu restrukturiranja upravljačke strukture nakon preuzimanja momčadi od strane Dorilton Capitala momčad je objavila da Roberts napušta momčad.

“Bilo je zadovoljstvo preuzeti ulogu šefa momčadi nakon povlačenja obitelji Williams iz sporta,” rekao je Roberts.

“Ali kako je tranzicija momčadi u tijeku, veselim se novom izazovu u svojoj karijeri i želim cijeloj momčadi sve najbolje u budućnosti.”

Capito se zahvalio Robertsu čije će odgovornosti sada on preuzeti uz svoju trenutnu ulogu CEO-a Williamsa.

“Simon je odigrao važnu ulogu u prijelaznom periodu u posljednjih 12 mjeseci i želim mu zahvaliti za sjajan doprinos u tom periodu,” rekao je Capito.

Williams je posljednje tri sezone završavao posljednji u poretku konstruktora, a ove sezone se također nalaze na posljednjem mjestu nakon šest odvoženih utrka. Do Bakua su bili pretposljednji, ali zahvaljujući 13. mjestu Micka Schumachera Haas je prestigao Williams iako nijedna momčad nije osvajala bodove.

Komentari

Vaš komentar