Alonso: McLaren i Ferrari su brži, ali napredak je očit

Automoto 9. svi. 202111:08
Podijeli:
Foto: Mark Thompson/Getty Images

Fernando Alonso i Esteban Ocon kažu da je Alpineov A521 u Španjolskoj brži nego što su očekivali i da su sretni što je još jedna staza potvrdila njihov ogroman napredak nakon prve dvije utrke sezone u Bahrainu i Imoli.

Alpine se na prve dvije utrke borio za najniže pozicije koje nose bodove, a nakon prve utrke bez bodova u Imoli su osvojili tri boda zahvaljujući kazni za Raikkonena u Alfa Romeu donosi MAX.F1.net.

Ali Alpine je zahvaljujući nekoliko poboljšanja na bolidu i boljem razumijevanju njegova ponašanja postigao veliki napredak u Portugalu gdje se Ocon kvalificirao na šesto mjesto, a on i Alonso završili su sedmi i osmi u utrci.

U Španjolskoj je Alpine prvi puta ove sezone imao oba vozača u Q3, a Ocon se kvalificirao na peto mjesto, što im je rezultat sezone u kvalifikacijama, dok je Alonso bio deseti.

“Vjerujem da su McLaren i Ferrari i dalje malo brži, barem su na dosadašnjim utrkama bili konzistentniji u svojoj brzini,” rekao je Alonso.

“Ali istina je da smo napravili veliki korak naprijed u Portugalu, nismo znali je li to do staze ili je napredak realan. Tako da je jako lijepo da smo u Barceloni potvrdili da je realan i da nije samo u Portimau.”

“Mislim da je Alpine sada u borbi s Ferrarijem i McLarenom, što je jako pozitivan trend i jako smo uzbuđeni oko idućih nekoliko utrka.”

“Ali moramo ostati oprezni i zaista to i potvrditi. Jer, kao što sam rekao, kad usporedimo Bahrain i Imolu s Portugalom i Barcelonom, čini se možda predobro da bi bilo istina. Ali očito je istina jer imamo oba bolida u Q3 i Esteban je bio šesti u Portugalu i peti ovdje tako da su to dobre vijesti.”

Ocon je potvrdio razmišljanje svoga momčadskog kolege i kaže da je Alpineova brzina ohrabrujuća.

“Ovo je tako ohrabrujuće i potvrda onoga čemu smo se nadali uoči ove utrke,” rekao je Ocon

Utrke F1 gledajte na Sportklubu.