Dalić i Lovren: Ovo je veliki uspjeh, ali želimo više

Vijesti 10. srp 201817:21 > 17:26
Julian Finney /Getty Image

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra igra polufinale Svjetskog prvenstva, a protivnik je reprezentacija Engleske. Utakmica se igra u Moskvi, na stadionu Lužnjiki od 20 sati.

Clive Brunskill/Getty Images

 Uoči utakmice protiv Engleske, Hrvatska je održala posljednju press konferenciju. Pred novinare su izašli izbornik Zlatko Dalić i reprezentativac Dejan Lovren.

Na pitanje kako komentira podcjenjivačke naslove u engleskim medijima nogometaš Liverpoola je rekao.

Ne čitam i ne pratim što se događa u Engleskoj, čitam što ima u mojoj zemlji. Bit će zanimljiva, teška, interigantna utakmica za obje ekipe. Igram s Hendersonom u klubu, znam puno engleskih reprezentativaca, upoznajem ih svaki tjedan na utakmicama. Mislim da naši igrači znaju engleske kvalitete. Ovo je za nas veliki uspjeh, ali nećemo se time zadovoljiti. Težimo boljem, izbornik Dalić nam je dao povjerenje i kad nisu ljudi vjerovali u nas, on je najviše vjerovao i to je najveća razlika“, rekao je Lovren.

Dobio je pitanje i o Harryju Kaneu, a novinar ga je podsjetio i na poraz od Spursa, kada je Kane zabio dva gola.

Ne znam što bih rekao, toliko je nebitna ta utakmica sada. Naravno da niste pitali kako sam prije toga odigrao dobro protiv njega… Imam respekta prema takvom igraču, pokazao je zadnjih sezona da je jedan od najboljih napadača u Premiershipu, jedan je od najopasnijih igrača Engleske, ali ne igra sam. Bit će težak zadatak za svakog od nas, ali ako budemo opet spremni dati sve na terenu kao protiv Argentine mislim da neće biti problema“, rekao je branič Liverpoola.

Branič “Vatrenih” je izjavio i kako je svjestan atmosfere doma u Hrvatskoj.

Sve je pozitivno, uživamo u svakom trenutku. Posljednjih dana uživamo najviše jer znamo što se događa u Hrvatskoj. Ovo će nam zauvijek ostati u sjećanju. Vjerujemo i dalje u sebe, vjerujemo da možemo i moramo bolje i to je najvažnije. Bog nam je dao talent, prošli smo kroz sve i svašta. Nije nam bilo lako, našem narodu, ali evo bar smo ih mi razveselili i želimo medalju donijeti kući“, zaključio je Lovren.

Izbornik Zlatko Dalić je odmah na početku dobio pitanje o stanju Šime Vrsaljka.

Danas ćemo vidjet što je s Vrsaljkom, ima mali problem. Želimo imati igrače koji su sto posto spremni za igru. Vidjet ćemo, ne mogu reći ništa konkretno. Treba nam svaki igrač, ali igrat će samo oni koji su spremni. Potrošili smo se proteklih dana, ali nema opravdanja. Tu smo da uživamo, igramo nogomet i dat ćemo sve od sebe“, rekao je Dalić.

Na pitanje kako tako mala država s nešto više od 4 milijuna stanovnika ima takve uspjehe Dalić je izjavio.

Mi smo zemlja u kojoj je sve moguće. Imamo 4 milijuna izbornika,igrača i trenera. Sve je moguće u svakom pogledu. Cijela zemlja slavi na ulicama, i tu smo čudni isto. To je nama na ponos. Kod nas se radi dobro, studiozno, ali kod nas, ako usporedimo rezultat i našu infrastrukturu i uvjete kod kuće, onda je to nezamislivo. To je naš talent, ponos i emocije i naboj koji nas nose, pogotovo na ovom prvenstvu. Nakon 20 godina smo ponovo tamo gdje nam je mjesto. Siguran sam da smo to zaslužili. Nogomet je u Hrvatskoj učinio i donio puno sreće i zadovoljstva. Ne mogu ni zamisliti što bi bilo ako Hrvatska bude svjetski prvak. Vjerojatno ne bi nitko radio… Ne radimo ni sada, a kako bi tek onda bilo?“, našalio se na kraju Dalić.