Nogomet 08.11.2018 | 19:08

Fener odškrinuo pomoćna vrata Dinamu!

U ovoj vijesti

GNK Dinamo Zagreb

Turski predstavnik u skupini D Europa lige pobijedio (2:0) je Anderlecht na domaćem terenu. Pogotke su postigli Vallbuena (71.) i Frey (74.) u samoj završnici susreta. Tako se zagrebačkom klubu otvara ozbiljna mogućnost da i sa svim porazima od kraja natjecanja prođe dalje...

škrtel, fenerbahče

Chris McGrath/Getty Images

Ako se prisjetite kalkulacija koje smo napravili nakon posljednjeg Dinamova uspjeha u Europi, primijetit ćete da je ovim uspjehom ostvaren jedan od preduvjeta u tada naizgled ne baš realnoj opciji za prolaz modrih u šesnaestinu finala natjecanja.

Da bi momčad Nenada Bjelice sljedeću godinu u Europi dočekala čak i kada bi izgubila sve utakmice od kraja u skupini D, sada se još moraju poklopiti tek dva uvjeta:

1. Pobjeda Anderlechta protiv Trnave u Bruxellesu.

2. Pobjeda Fenera na gostovanju u Slovačkoj!

Zvuči sasvim moguće, zar ne?

Ne znamo jesu li Dinamovci svjesni ove činjenice. Ako jesu, sigurno će im još malo tereta pasti s leđa pred večerašnju utakmicu koju rijetko tko danas nije proustio nazvati povijesnom.

LJESTVICA
1. DINAMO 9
2. Fenerbahče 7 (4)
3. Spartak Trnava 3
4. Anderlecht 1 (4)

5. kolo - 29. studenog
Fenerbahče - DINAMO
Anderlecht - Sparta Trnava

6. kolo - 13. prosinca
DINAMO - Anderlecht
Spartak Trnava Fenerbahče

Bezobraznici jedni, ni cvijeće nisu poslali

Bezobraznici jedni, ni cvijeće nisu poslali

Hrvatski prvak izborio je treću fazu Europa lige. Znate već koju. No, sljedeći dan njegovi suborci u HNL-u bili su vrlo suzdržani s čestitarenjem...

Lagali su vas: Za proljeće (!) nisu dovoljna ni 3 boda!

Lagali su vas: Za proljeće (!) nisu dovoljna ni 3 boda!

Odmah nakon nove sjajne partije hrvatskog prvaka, intenzivirale su se rasprave oko toga što je sada potrebno da se konačno doživi i to proljeće u Europi. Postoji mogućnost da Dinamo u fazu na ispadanje dođe i s nula bodova u preostalim utakmicama, ali za proljeće će mu trebati znatno više!

KOMENTAR Pošteno, hrabro, moćno. Dinamo je strašan!

KOMENTAR Pošteno, hrabro, moćno. Dinamo je strašan!

Teško je bilo ostati ravnodušan nakon 90 minuta utakmice u Slovačkoj, kojom se hrvatski nogometni prvak ozbiljno primaknuo ostvarenju višedesetljetnog sna...

KOMENTAR: Zbog ovakvih 'derbija' - mijenjajte pravila!

KOMENTAR: Zbog ovakvih 'derbija' - mijenjajte pravila!

Ajmo biti iskreni - koga je ovakav ishod zapravo iznenadio? Dovoljno smo iskusni, dovoljno smo utakmica poput ove vidjeli otkad je naša država nezavisna. Što su najave bile intenzivnije, što je pažnja bila usredotočenija na derbi, to je kvaliteta igre bila lošija.
Loading...