Doktor brani disertaciju i piše povijest (SK 2)

ATP 5. sij 201911:22 > 11:31
Podijeli:
Michael Dodge/Getty Images

Već je toliko stranica povijesti ispisao, a i u 40. godini života ima tinte u nalivperu. Ivo Karlović igra svoje 19. ATP-finale u karijeri protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

U posljednje 42 godine Ivo Karlović je najstariji finalist jednog ATP-turnira. Davno je Ken Rosewall, tada 43-godišnji mladić osvojio turnir u Hong Kongu, bilo je to 1977. godine. Previše brojki, a još kada spomenemo 13 tisuća as-servisa Diva sa Šalate….

Danas će od 12.30 sati po našem vremenu imati priliku Ivo Karlović ispucati još pokojeg, budući da ga u njegovom 19. ATP-finalu očekuje šesti igrač svijeta i prvi nositelj turnira u indijskom Puneu Kevin Anderson. U dosadašnja četiri dvoboja Anderson ima tri pobjede, a jedini put kada je “Doktor” slavio bilo je u polufinalu ATP turnira u Bogoti 2013. godine. 

Nakon Augera-Aliassimea, Donskoya, Gulbisa i Darcisa, Ivo Karlović mora svladati favoriziranog Andersona za eventualnu devetu ATP-titulu u karijeri. Zadnju je osvojio u Los Cabosu, u ljeto 2016. godine.

Hoće li do novog velikog uspjeha stići danas, provjerite od 12.30 na našem drugom kanalu (SK 2). Vaš komentator je naš teniski mag Goran Stojanović.