Duvnjak i društvo doznali preostale suparnike na SP

Rukomet 18. srp 202222:26 > 22:28
Podijeli:
Jozo Čabraja / kolektiff

Kompletirana je skupina hrvatske muške rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2023. u Poljskoj i Švedskoj. Znalo se otprije da je riječ o afričkim selekcijama, a u ponedjeljak se doznalo da će to biti Egipat i Maroko...

Na ždrijebu održanom početkom srpnja Hrvatska je u punom smislu doznala ime samo jednog od tri suparnika u skupini G u Jönköpingu, to su bile Sjedinjene Američke Države.

Ostala dva bila su namijenjena reprezentacijama iz Afrike, tada još nepoznatima budući da se trebao čekati rasplet Afričkog prvenstva u Egiptu. Hrvatska je konkretno čekala prvaka i trećeplasiranog, a to su na kraju postali Egipat i Maroko.

Egipat je osmi put postao prvak pobijedivši u finalu Zelenortsku Republiku uvjerljivo 37:25. Prije toga je u polufinalu svladao Tunis, u četvrtfinalu Alžir, a u skupini Kamerun i Maroko.

Treće je mjesto pripalo Maroku koji je šokantno svladao Tunis 28:24, čime su Tunižani prvi put u povijesti ostali bez medalje na kontinentalnom prvenstvu! Točnije, od 1974. godine kada se prvenstvo prvi put održalo.

Usprkos tom razočaranju, i Tunis će nastupiti na SP-u i to u grupi s Danskom, Belgijom i Bahreinom.

Hrvatska otvara SP 13. siječnja protiv Egipta, potom je 15. siječnja na rasporedu okršaj s Amerikancima i onda 17. siječnja s Marokancima. Tri prvoplasirana sastava prolaze u drugi krug.

Komentari

Vaš komentar