Traje SP, a naš NEXE igra – danas!

Rukomet 24. sij 201915:58 > 16:10
Podijeli:
SEHA Gazprom League

Rukometaši hrvatskog doprvaka, našičkoga NEXE-a večeras će u 18.30 sati u Bukureštu igrati protiv Steaue. Bit će to prvi dvoboj u regionalnoj SEHA ligi u 2019. godini.

Pažnja rukometnog svijeta usmjerena je na događanja na SP-u u Njemačkoj i Danskoj, ali polako se zahuktava i nastavak klupske sezone. Neće proći dugo, svega nekoliko dana otkako će finalisti Svjetskog prvenstva već biti na novim teškim treninzima u njihovim klubovima.

NEXE je u treningu već “odavno”, a večeras ih čeka zahtjevan ispit na gostovanju u dalekoj rumunjskoj prijestolnici. Jasno, neće trener Hrvoje Horvat moći računati na Ivana Vidu i Marina Šipića, dva hrvatska reprezentativca, ali u rosteru će biti Halil Jaganjac koji se u svoj klub vratio ranije. Za Steauu se također već vratio Stefan Vujić, srpski reprezentativac i jedini internacionalac u bukureštanskim redovima s obvezama na SP-u.

“Ovo je naša prva utakmica, još uvijek tražimo pravu formu za ovu godinu. Nismo najbolji, ali morat ćemo biti fokusirani jer nas Steaua može iznenaditi”, rekao je trener Horvat.

Steaua u dosadašnjem dijelu natjecanja ima pet pobjeda i osam poraza, dok je NEXE u pokušaju da se domogne nastupa na završnom turniru SEHA lige. 

Podsjetimo, rukometaše NEXE-a moći ćete u nastavku sezone pratiti i na kanalima Sportklub televizije, u sklopu grupne faze EHF kupa. Prvu utakmicu Našičani igraju 8. veljače na gostovanju kod mađarske Tatabanye. Između tog i ovog današnjeg susreta, NEXE će kod kuće u regionalnom natjecanju 3. veljače dočekati slovački Tatran Prešov.