Karačić: To je igra koja nas vodi daleko

Rukomet 11. sij. 202017:58 > 18:02
Podijeli:
(Photo by Jörg Schüler/Getty Images)

Hvala navijačima, bilo je doista predivno igrati u ovoj atmosferi - rekli su uglas Karačić i Duvnjak

Photo by Phil Walter/Getty Images)

Hrvatska je demonstrilala silu. Dvije pobjede i dvoboj sa Srbijom u ponedjeljak u 20.30 sati. Bila je to izvedba koja daje za pravo vjerovati da će Lino Červar i njegovi kauboji u drugi krug prenijeti dva boda.

– Stvarno je bilo prelijepo igrati. Želim se zahvaliti navijačima, tu je puno prijatelja i moje obitelji. Igrali smo kako smo se dogovorili i ispoštovali sve od prve minute. Sve smo zatvorili. To nas mora krasiti, jaka obrana i što više golova. Moram pohvaliti kako smo to sproveli u djelo – rekao je za Index najbolji igrač utakmice Igor Karačić.

Kako je Hrvatska zaustavila Bjeloruske adute?

“Njihov pivot je jako opasan, ne smijete mu dati prostora, to smo mi napravili s našom 5-1 obranom. Samopouzdanje ekipe se diže, puno je utakmica ispred nas, za sada sam prezadovoljan kako napredujemo s obzirom na sve ozljede. Oprezno u sljedećoj utakmici, ali idemo 100% na pobjedu protiv Srbije.”

Glavni igrači uspjeli su dobiti i odmor zbog velike razlike pa je puno mladih igrača dobilo priliku.

“Imamo mlade snage, rekao sam im da pucaju što više i stvarno tu imamo snagu. Svi su iskoristili svoju minutažu i iskoristili svoju priliku. To nam treba, svježa krv.”

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je sretan nakon dvoboja.

“Hvala publici, bilo je nevjerojatno vidjeti dvoranu u kockicama, nevjerojatna atmosfera. Što se tiče utakmice, odigrali smo odlično, poveli 7:2 pa upali u crnu rupu. Onda smo opet odigrali kako smo se dogovorili, jaka obrana i kontre. Idemo dalje, prekosutra nas čeka Srbija.”