Zekić za SK: Naravno da se ja teško mirim s tim

Hrvatska 23. lip. 202216:20
Podijeli:
Guliver Images

Slaven Belupo nalazi se na pripremama u Velikoj. U srijedu je momčad Zorana Zekića upisala visoku pobjedu protiv Slobode iz Tuzle 5:0, a sam trener otkrio nam je kako teku pripreme i što očekuje od iduće sezone.

Zoran Zekić za Sport Klub je priznao da se nadaju da će biti konkurentni u idućoj sezoni HNL-a. Slobodi su u Velikoj na prijateljskoj utakmici utrpali pet komada u mrežu.

“Da, 5:0 protiv Slobode. Mi smo u takvom stanju, puno je upitnika i kod nas i kod njih, dosta je promjena kod nas, bit će ih još, ali zadovoljan sam manje više kako to ide. Izgubili smo 15 igrača od zime, sve je to nekako novo, ali mislim da smo opet nekakav kostur ostavili i da ćemo probati dovesti malo brže igrače prema naprijed i da ćemo biti konkurentni u ligi.”

Kako teku pripreme?

“Svi su angažirani sa svojim manjim ili većim problemima, ali nemam zamjerke apsolutno za nikog, na disciplinu, rad, vidjet ćemo na kraju što to donosi po pitanju kvalitete. U sve se pouzdam, u par starijih što je ostalo, u mlade, mislim da bi trebali shvatiti da kad dobiješ priliku da igraš na najvišoj razini u Hrvatskoj, da onda zapneš najviše što možeš pa kako bude.”

Došlo je i nekoliko novih igrača u Belupo, Matthias Fanimo koji je između ostalih klubova igrao i za West Ham, Sarajevo, a na posudbu je stigao iz Osijeka Luka Branšteter.

“Pa ne može se tu nazvati nekim pojačanjima još, neki jesu, neki se tek trebaju pokazati. Naše su mogućnosti skromne, ali primičemo većim ciljevima nego dosad, bez obzira na financije.”

Kakvu momčad Zekić želi u idućoj sezoni?

“Ja bih želio naravno da igramo što moderniji nogomet, okomitiji, što brži, bit će dosta mlada momčad, mislim da će biti motorična. Mora biti naravno disciplinirana i ako si u nekim stvarima u manjku kvalitete onda moraš biti u angažmanu i u nekim drugim stvarima, trkački bolje raspoloženi.”

Otkrio nam je i koji su ciljevi u idućoj sezoni.

“U startu je cilj ostati u ligi, liga će biti još jača nego prošle godine. Naravno da se ja teško mirim s tim, ali probat ćemo napraviti sve da budemo što konkretniji. Ne treba sad o tome puno pričati, treba raditi i vidjeti kako će se odvijati.”

Dinamo je doveo ozbiljna pojačanja, a pojačali su se i Hajduk i Rijeka.

“Pa Dinamo je sad napravio odličan posao, Hajduk također, Osijek će se vjerojatno pojačati isto. Vidjet ćemo u kakvom će biti stanju Rijeka. Vjerojatno će to biti veća razlika nego dosad jer su financijski gabariti tih klubova daleko iznad nas.”

Rekli bi u Dalmaciji ‘nije u šoldima sve’?

“Pa je, rekli bi da, samo ne znam koliko se drže toga. Lijepa pjesma, iako pomalo utopistička.”

Novo pojačanje Dinama, Boška Šutala, Zekić je trenirao kad je bio u Osijeku.

“Dovoljno govori da sam ga sa 17 godina stavio da igra u prvom sastavu Osijeka jer je to zaslužio, već tada je pokazao velik potencijal i znali smo da će to biti prodaja za fine novce, tako se i ostvarilo. Sad naravno da ima iskustva više iz Italije, u svakom mogućem smislu, i životnom, igračkom i taktičkom, tehničkom, tako da mislim da će biti još i bolji. Mislim da je Dinamo napravio pravi posao, nisu dali tolike novce na slijepo i vjerojatno očekuju od njega da bude jedan od nositelja i da ga utrže za puno veći novac nego što su ga platili.”

Mogla bi malo biti gužva na stoperskoj poziciji u Maksimiru…

“Pa neće, vjerojatno to Dinamo radi s ciljem, nije tajna da nisu baš bili zadovoljni s ovim stoperima koje su imali dosad. Vjerojatno će probati neke utržiti ili probati raskinuti ugovore i osloniti se na dva Šutala, Mitrovića ako to bude istina, bit će to zanimljivo.”

Zekić se ipak nada da bi Belupo mogao pomrsiti barem malo planove velikoj četvorki.

“Hajduk je krenuo dobrim putem. Mislim da će se ove godine između Hajduka, Osijeka i Dinama voditi ta glavna bitka iako Rijeka je pokazala već puno puta da se otpiše puno igrača pa opet naprave dobar posao. Tu će se još malo Lokomotiva vjerojatno uključiti, a mi ostali ćemo biti… Iako kažem, postoji možda neki faktor iznenađenja, nadam se da bi to možda mogao biti Belupo”, zaključio je Zekić.

Komentari

Vaš komentar