Rijeka imala 4:0, sudac poništio gol Gorici za 4:4!

Hrvatska 3. tra. 202121:55 > 21:58
Podijeli:
Izvor: PUBLICATIONxNOTxINxJPN 0107304400st

U posljednjoj utakmici 27. kola HNL-a Rijeka je slavila u Gorici 4:3.

Rijeka je povela s 4:0 golovima Andrijaševića (11), Drmića (13), Murića (50) i Čerina (64) da bi poraz Gorice ublažili Mitrović (73), Mudrinski (83) i Lončar (85-ag). U 88. minuti Gorica je zabila i za 4:4, no sudac Strukan je poništio gol Lovrića iz slobodnog udarca iz razloga jer nije dao znak da se prekid može izvesti.

Gosti su vrlo rano stvorili lijepu prednost od 2:0, a u oba slučaja asistent je bio Murić. Prvo je u 11. minuti lijepo poslao loptu u prazan prostor iza obrane Gorice gdje je utrčao Andrijašević koji je porom rutinirao svladao Banića. Samo dvije minute potom Murić je dobio loptu na desnom krilu te poslao ubačaj u peterac gdje je u skoku najviši bio Drmić.

Početkom nastavka Murić se upisao i u strijelce, u 50. minuti proigrao ga je Menalo, uslijedio je udarac sa 12-13 metara koji je na putu prema golu pogodio Jovičića i postao neuhvatljiv za Banića. Najljepši pogodak na susretu postigao je Slovenac Čerin koji je u 64. minuti sa 20 metara pogodio gornji desni kut domaćeg gola.

Gorica je smanjila zaostatak u 73. minuti kada se u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru najbolje snašao Mitrović i jedan odbijanac od vratnice poslao u mrežu. Za 2:4 strijelac je bio Mudrinski koji je glavom u mrežu proslijedio odličan ubačaj Lovrića, da bi samo dvije minute potom još jedan ubačaj Lovrića završio u gostujućim vratima, a taj put je loptu u vlastiti gol nespretnom reakcijom poslao Lončar.

Do kraja susreta Gorica ipak nije uspjela kompletirati epski povratak, iako su 88. zabili i četvrti gol koji je sudac Strukan poništio jer nije dao znak da se slobodan udarac iz kojeg Lovrić zabio može izvesti.

Četvrta Rijeka sada ima 42 boda, šest manje od treće Gorice, a tri više uz dvije utakmice više od petog Hajduka.

Na vrhu su Dinamo i Osijek sa po 61 bodom, ali Dinamo je odigrao susret manje.

Posljednja je Lokomotiva sa 20 bodova, tri manje od pretposljednjeg Varažina, a četiri manje od osme Istre 1961.