'Slagao sam Beniteza da mi ne propadne transfer'

Podijeli:
Stu Forster/Getty Images

Strašnu priu ispričao je Maxi Rodriguez na svom instagram profilu

Maxi Rodriguez je u siječnju 2010. godine postao član Liverpoola.

Argentinac je nakon pet godina odlučio napustiti madridski Atletico i pojačati engleskog velikana, a ispričao je zanimljiv put kojeg je imao prema Anfieldu.

“Bilo mi je dobro u Atleticu. Bio sam kapetan kluba, poznavao sam grad, ali sam ludio za engleskim nogometom”, rekao je Rodriguez u Instagram razgovoru s još jednom legendom Juanom Pablom Sorinom.

Nastavio je potom Argentinac nevjerojatnu priču o tome kako je slagao tadašnjeg meandžera kluba Rafaela Beniteza da zna engleski jezik kako bi došao u Liverpool.

“Rafa mi je u razgovoru rekao da je veoma bitno da svi govore engleski u svlačionici. Pitao me je govorim li jezik, rekao sam mu ‘da’ i da bude miran. Naravno, slagao sam jer nisam želio da mi transfer propadne”, priča Maxi i nastavlja:

“Došli smo na press konferenciju. Benitez je rekao da će on početi i da ga samo pratim. Priznao sam mu zatim da ne govorim engleskim i da samo znam reći ‘zdravo’ i da nisam želio da mi transfer propadne. Odgovorio mi je: Kurvin sine. Zatim smo se obojica nasmijali, ali naravno, morao sam naučiti jezik”, završio je sjajnu priču Maxi Rodrigeuz.

On je dres Redsa nosio od 2010. do 2012. godine, a postigao je 17 golova u 73 nastupa i osvojio je Liga Kup.

Getty Images