‘Ova sezona nam je ključna, želimo svima biti primjer’

Nogomet 29. srp 202212:31 > 12:31
Podijeli:
AP Photo/Joan Monfort

Barcelona je tijekom prethodnih sezona doživjela istinski financijski krah, ali uprava kluba na čelu s predsjednikom Joanom Laportom iskazuje optimizam.

Laporta poručuje da je rukovodstvo napravilo veliki posao i da će za budućnost ovog velikana ključ biti ova sezona.

“Ova sezona nam je ključna. Zbog ove sezone smo unaprijedili momčad, radili na financijama, razvili novu strategiju – želimo da Barcelona bude primjer svima u svijetu nogmeta. Trenutno se krećemo u pravom smjeru i znamo što trebamo raditi. Sigurno ćemo se vratiti na sam vrh svjetskog nogometa jer smo tu bili i tijekom mog prvog mandata na čelu kluba. Nastojimo ponovno biti na istom mjestu. Oporavljamo se financijski, prethodne godine smo jako vrijedno radili na rješavanju tog problema”, kaže Laporta pa dodaje:

“Naš sportski sektor je jako dobro radio tijekom ljeta i doveli smo odlična pojačanja. Drago mi je zbog toga, sada čekamo rezultate našeg dobro obavljenog posla. Želimo poboljšati brend Barcelone. Turneja po SAD-u je bila veliki uspjeh – profitirali smo u pogledu ekonomije, prepoznatljivosti, popularnosti. Želimo biti jaki u SAD-u, imati ured u New Yorka i možda na još jednom mjestu. Demonstriramo način igre koji će biti poznat svima na svijetu.”