Odgovor na Superligu – Beton Superliga!

Nogomet 20. tra. 202110:45 > 10:47
Podijeli:
Izvor: Beton liga

Informacija o osnivanju Superliga uzdrmala je nogometnu Europu i nema sumnje da će se sigurno promijeniti slika europskog nogometa.

Puno je oni koji su kritizirali ideju Superlige, čak i oni koji bi u njoj trebali sudjelovati, a kao zanimljiv odgovor na Superligu nekoliko europskih manje poznatih klubova pokreće Beton Superligu.

Natjecanje je to u kojem neće biti bitan novac, već druženje, nogomet, povezivanje, humanitarni rad i razmjena iskustava u poljima nogometne organizacije, marketinga i svega ostalog što bi nogomet trebalo učini boljim.

Nakon šaljive inicijative Rekreativo iz Banja Luke na Twitteru, inicijativu je ozbiljno prihvatio srpski klub Miljakovac, nedavno osnovan s humanitarnom misijom, kao i Osogovo, makedonski drugoligaš, ali i slavni FK Vardar.

Podrška osnivanju Beton Superlige stigla je iz ‘kolijevke nogometa’ od FC United of Manchester, kluba koji su osnovali navijači nakon što je Glazer kupio Manchester United.

Inicijativu je podržao i poljski niželigaš Fairant iz Krakowa. Javljaju se i mnogi drugi klubovi, tako da je ova inicijativa sve brojnija i brojnija.

U planu je da se klubovi povežu na svim nivoima, i kada okolnosti dozvole čak i da odigraju humanitarne utakmice te pokažu pravu suštinu nogometa, danas uveliko zaboravljenu.