Dinamo u studenom igra protiv Liverpoola!

Nogomet 25. srp 202222:26 > 22:30
Podijeli:
Guliver Image

Premier League International Cup vraća se nakon dvije godine pauze, a među 24 kluba je i Dinamo.

PL International Cup nije se igrao posljednje dvije sezone zbog korona virus, no sada se ovog natjecanje u kojem je Dinamo igrao finale 2019. i izgubio od Bayerna opet vraća.

Natjecanje je to u kojem sudjeluje 12 mladih (U23) momčadi engleskih klubova, te još 12 pozvanih europskih klubova. Redom ove sezone sudjeluju: Arsenal, Blackburn, Brighton, Crystal Palace, Everton, Fulham, Leicester, Liverpool, Manchester United, Stoke City, West Ham, Wolverhampton, Sparta Prag, Mónaco, Celtic, Porto, Feyenoord, Dinamo Zagreb, Hertha Berlin, PSG, PSV, SC Braga, Valência i Wolfsburg.

Te 24 momčad podijeljene su u tri skupine, a u svakoj skupini su po četiri engleske momčadi, te po četiri iz ostatka Europe. Svaka momčad odigrat će četiri utakmice, i to sve na terenima u Engleskoj. Momčad iz ostatka Europe ne igraju međusobno, već samo gostuju kod engleskih momčadi.

Dinamo je danas doznao protivnike na Premier lige International Cupu, a smješten je u skupinu C zajedno s Crystal Palaceom, Bragom, Evertonom, Liverpoolom, Herthom, Stokeom i PSG-om.

Dianmo bi prvu utakmicu trebao odigrati protiv Liverpoola 9. studenoga.

Iz svake skupine u četvrtfinale prolaze prve dvije momčadi, te dva najbolja trećeplasirana.

Prvi put ovo natjecanje je igrano u sezoni 2014./15., a dosadašnji pobjednici su Manchester City, Villarreal, Porto (x2) i Bayern.

Komentari

Vaš komentar