Razmaženi Kyrie tulumari i odbija podržati Netse

NBA 13. sij. 202111:31 > 11:44
Podijeli:
(Photo by Sarah Stier/Getty Images)

Kyrie Irving nalazi se u velikim problemima nakon što je bez objašnjenja napustio okruženje Brooklyn Netsa.

Kada su američki novinari prije nekoliko dana upitali čelnike Brooklyn Netsa što se događa s Kyriejem Irvingom, odgovor je bio: “Ne znamo. Kyrie nam se nije javio, nema ga zbog osobnih razloga.”

Možemo s priličnom sigurnošću ustvrditi kako bi pristup situaciji bio sasvim drugačiji da se radilo o manje razvikanom igraču Netsa. Međutim, Irving je velika zvijezda, čovjek koji godišnje zarađuje 33 milijuna dolara plaće pa mu se neke stvari toleriraju. Njegova čudljiva narav bila je vidljiva još u Clevelandu, a posebno se istaknula za vrijeme igranja u Bostonu. Preklani je stigao u Brooklyn, dugo nije igrao zbog ozljede, a kada se vratio bavio se uglavnom kritiziranjem svojih novih suigrača.

KYRIE IGNORIRA TRENERA

Na početku ove sezone, kada su Netsi angažirali Stevea Nasha za novog trenera, Irving je govorio kako “ova momčad zapravo nema trenera.” Još je kontroverzniju izjavu povezao u vrijeme velikih antirasističkih prosvjeda u Americi nakon što je u jednoj WhatsApp grupi proklamirao ideju da bi se igrači trebali odvojiti od lige i osnovati vlastiti sustav.

Međutim, novonastala situacija vjerojatno je zasjenila sve što je do sada izvodio. Irving je jednostavno napustio momčad Netsa s objašnjenjem kako je riječ o “osobnim razlozima”, iako nije naveo o čemu se radi. Niti trener Steve Nash nije ima odgovor, jednostavno je novinarima odgovorio: “Kyrie se ne javlja na telefon.

Čelnici Netsa shvaćajući kako s Irvingom treba postupati delikatno ostavili su ga na miru očekujući da će se uskoro vratiti u momčad. No, događa se upravo suprotna situacija. Irvingovi ‘osobni razlozi’ zapravo su tulumarenje u krugu obitelji i prijatelja dok je slavio sestrin trideseti rođendan. Nešto kasnije, našao se na video-pozivu podrške kandidatkinji političarki Cynthiji Nixon koju će prepoznati fanovi serije “Sex i grad” kao jedne od glavnih glumica.

REKORDNA KAZNA

Nakon što su putem društvenih mreža procurile snimke Irvingovih aktivnosti izvan terena, NBA liga započela je istragu. Osim što odbija igrati košarku za što je skupo plaćen, Irving se ne pridržava antipandemijskih mjera koje je propisala NBA liga. Ured lige dobro će analizirati video u kojem Irving slavi sestrin rođendan zajedno s velikim brojem gostiju, i to bez maske i propisane distance. Kazna bi mogla biti do sada neviđena. Kyrie bi trebao proći kroz protokol karantene, a za svaku dodatno propuštenu utakmicu mogao bi biti kažnjen s čak 410 tisuća dolara.

To je kazna koja se tiče same lige, još uvijek nije poznato kako će reagirati Netsi koji također provode vlastitu istragu. Mnogi primjećuju kako Irving zapravo više nije niti zainteresiran za igranje košarke, pogotovo jer se sve više bavi stvarima koje imaju malo veze sa sportom.