Repeša za SK: Vidi se napredak otkad sam došao u Pesaro

Košarka ostalo 28. lis. 202012:51 > 12:58
Podijeli:
KK Budućnost Voli

U Sportklubovoj košarkaškoj emisiji Basket mušketiri gostovao je jedan od najtrofejnijih hrvatskih trenera Jasmin Repeša koji trenutno vodi talijanskog prvoligaša Pesara.

Turkish Airlines EuroLeague

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije našem Marinu Mrduljašu Babi rekao je neke zanimljive stvari.

SPORTKLUB: Početak sezone za vas može biti zadovoljavajući, dvije pobjede i tri poraza. Treba reći da je Pesaro prošle sezone imao samo jednu pobjedu tako da je ovo jako dobar početak. Kako ste vi zadovoljni?

REPEŠA: Pesaro je nekad bio košarkaška tržnica, ali budžet u posljednjim godinama nije ni izbliza kao prije tako da je klub bio na margini prve lige i nekako se ostajalo u ligi. Prošle sezone je Pesaro spašen koronavirusom jer bi u suprotnom ispali iz lige. Ja sam na poziv predsjednika kluba i svog prijatelja Aria Costa došao pomoći i moram reći da smo s još manjim budžetom nego lani napravili vrlo solidnu ekipu zbog igrača koji su vrlo karakterni. Upisali smo te dvije pobjede u gostima, ali nismo imali sreće jer nam je ozlijeđen bio iskusni Carlos Delfino i to nam je malo odmoglo. Reći ću da smo osvježenje u odnosu kako je izgledao Pesaro zadnjih godina bez obzira što nam je roster skraćen, ali nismo jedini takvi u Italiji jer je ova situacija s koronavirusom dovela do toga da mnogi klubovi nisu mogli dovoditi kvalitetne igrače.

SPORTKLUB: Pesaro nije kod kuće pobijedio godinu dana što je stvarno nevjerojatno. U idućem kolu dočekujete vrlo dobru Cremonu koja ima vrlo dobre šutere. Očekujete li napokon tu pobjedu ako uopće dođe do te utakmice zbog sve lošije situacija u Italiji zbog koronavirusa?

REPEŠA: Naravno da bih htio da pobijedimo. Dečki osjećaju pritisak jer nismo toliko dugo pobijedili na domaćem terenu i zaista se nadam da bi mogli doći do pobjede. Istina je da se ne zna hoće li se i koliko će se dugo igrati prvenstvo zbog pogoršanja situacije s virusom. Vidjet ćemo što će biti, ali ja se nadam da ćemo u nedjelju odigrati tu utakmicu i doći do pobjede.

SPORTKLUB: Dotaknuti ćemo se Eurolige, vjerujem da pratite bez obzira na obveze u Pesaru. Kako vi vidite početak sezone?

REPEŠE: Znate što, teško je zbog cijele situacije nešto reći. Veliki je psihički pritisak na sve igrače i djelatnike klubova zbog koronavirusa. Svako novo putovanje je izlaganje riziku, u skoro svim dvoranama se igra bez navijača i zaista je teška situacija. Većini klubova nedostaje kontinuitet igara pred publikom, nedostaju kompletna sportska događanja bez publike.

SPORTKLUB: Je li napokon došlo vrijeme za vaš bivši klub Milano da uđe među osam u Euroligi?

REPEŠA: Mislim da je ova sezona prava prilika da Milano napravi pravi rezultat. Imaju veliki budžet, četvrti ili peti su u Euroligi po tom pitanju. Doveli su neke iskusne igrače poput Hinesa i Delaneya te moram reći da su kompletirali roster na najbolji mogući način.