Je li Angel Di Maria najpodcjenjeniji igrač na svijetu?

Juraj Pajvot 19. lis 201910:36 > 10:43
Dean Mouhtaropoulos, Bongarts

Angel Di Maria jučer je odigrao fantastičnu utakmicu u slavlju svog PSG-a kod Nice (4:1)

Parižani se ove sezone muče sa ozljedama najvećih zvijezda Neymara, Mbappea i Cavanija, ali neuništivi Argentinac Angel Di Maria nosi svoju momčad na leđima.

Povezano

Postao je glavni igrač momčadi Thomasa Tuchela i sada je nezamislivo da PSG odigra neku bitnu utakmicu bez njega.

Ove sezone postigao je već sedam pogodaka u 13 utakmica u svim natjecanjima i prvi je strijelac svoje momčadi. Podijelio je ‘samo’ dvije asistencije, ali ono što je golom oku vidljivo, a statistici ne, je njegova važnost za svoju momčad. Gotovo svaka akcija ide preko njega, pogotovo kada u igri nema gore spomenute trojke. Čini nam se kao da bi za PSG bilo pogubnije kada bi se on ozlijedio, nego što je to situacija sa spomenutom trojkom.

Di Maria je od dolaska u Europu pokazivao da se radi o vanserijskom talentu. U Benfici je odradio nekoliko vrlo dobrih sezona nakon kojih ga je otkupio Real Madrid. U kraljevskom klubu je pri dolasku odmah postao jedan od bitnijih igrača, ali politika tog kluba ga je koštala konstante i pokazivanja koliko je zapravo dobar. Nije mu se tamo mogla oprostiti koja loša utakmica jer bi odmah završio na klupi, te je nakon četiri godine provedene u Real Madridu napravio veliki transfer u još jednog europskog velikana – Manchester United.

Michael Steele, Getty Images

Transfer vrijedan 75 milijuna eura u to vrijeme bio je jedan od najvrijednijih u povijesti i od Di Marije su se očekivale velike stvari na Old Traffordu. Međutim, imao je peh jer je došao u vrijeme tranzicije iz Fegusonove ere i bez obzira na nekoliko bljeskova Argentinac se nije dugo zadržao na Otoku.

Samo godinu dana nakon otišao je za 63 milijuna eura u PSG i pokazalo se da je to najbolja odluka u njegovoj igračkoj karijeri. Stil nogometa koji njeguje PSG je idealan za vižljastog virtuoza i iz godine u godinu on se prometnuo i jednog od najboljih veznjaka svijeta. Od fantastičnih solo prodora, do vrhunskih pogodaka van 16 metara, Angel Di Maria kod svakog nogometnog fanatika izaziva ekstazu. Zaista ga je lijepo gledati na terenu, no uz tu estetiku on je i vrlo koristan za svoju momčad što je pokazivao otkad je došao u glavni grad Francuske.

Sada, sa 31 godinom na leđima on je jedan od najboljih igrača svijeta u ovoj sezoni. Često se za njega govorilo da je igrač poteza i igrač kojeg je lijepo gledati, ali sada je Di Maria postao konstanta PSG-a vrlo vjerojatno njihov najvažniji igrač s obzirom na česte probleme Neymara, Mbappea i Cavanija s ozljedama. No, i dalje ostaje dojam da ga nogometna javnost ne smatra jednim od najboljih veznih igrača svijeta – što on zasigurno je!