Red Bull vjeruje da su odgovorili na brojne optužbe

Automoto 23. lip. 202119:12 > 19:13
Podijeli:
(Photo by Giuseppe Cacace - Pool/Getty Images)

Red Bullov F1 šef Christian Horner smatra da je njegova momčad pobjedom na VN Francuske odgovorila na kritike oko načina korištenja Pirellijevih guma i fleksibilnoga stražnjeg krila zbog novih direktiva uoči ove utrke.

FIA je za VN Francuske najavila strože testove fleksibilnosti stražnjih krila kako bi smanjila mogućnost korištenja fleksibilnosti za postizanje većih brzina na pravcu, a zbog događaja u Bakuu Pirelli i FIA postrožili su način i frekvenciju mjerenja tlakova u gumama, piše MAXF1.net.

Red Bull i Aston Martin neizravno su optuženi od strane Pirellija da nisu propisno koristili njihove gume u Bakuu, a Horner vjeruje da su s ovim nastupom pokazali da unatoč novim direktivama nisu izgubili brzinu.

“Puno je komentara bilo prošlih nekoliko tjedana,” rekao je Horner nakon nedjeljne utrke u Francuskoj.

“Optužili su nas. Ali poštivali smo pravila i način na koji smo reagirali pokazuje snagu i dubinu momčadi, da prave performanse nisu temeljene na fleksibilnosti stražnjega krila.”

“U svakom trenutku smo poštivali Pirellijeve propise, a očito je da je povećanje tlakova u gumama ovoga vikenda bilo izazovno za sve momčadi.”

“Ali ponovno, naš inženjerski tim odradio je sjajan posao s optimiziranjem bolida oko tih promjena.”

Horner ne sumnja da će Mercedes prije ili kasnije uzvratiti, ali da moraju nastaviti trenutni pozitivni niz koji imaju s tri pobjede, prvi puta nakon 2013.

“Ne zaboravimo da je 60% bolida od prošle godine, ista šasija s kojom smo osvajali utrke prošle godine, pa mislim da je momčad odradila fenomenalan posao.”

“Moramo nastaviti ovaj dobar zamah jer je Mercedes tako jaka momčad. Samo je pitanje vremena kad će uzvratiti, ali moramo nastaviti raditi to što radimo.”

Red Bull je zahvaljujući prvom i trećem mjesto na Paul Ricardu povećao svoju prednost u poretku konstruktora na 37 bodova ispred Mercedesa, a Verstappen vodi s 12 bodova više od Hamiltona.