‘Osjećao sam se kao idiot jer sam poštovao pravila’

Automoto 24. srp. 202119:57 > 19:59
Podijeli:
AP Photo/Jon Super

Fernando Alonso pojasnio je svoj komentar na Silverstoneu da će prijeći na 'mračnu stranu' po pitanju svoje vožnje u prvom krugu i kaže da to ne uključuje nikakvu prljavu vožnju nego vožnju prema standardima koji su očito dopušteni u današnjoj Formuli 1.

Alonso je oduševio na prvoj sprint utrci u povijesti Formule 1 koju je startao na soft gumama i u prvom krugu s 11. mjesta stigao na peto, a kasnije je izgubio dvije pozicije od vozača McLarena i završio sedmi, donosi MAXF1.net.

Španjolac se nakon te utrke osvrnuo da mijenja pristup i da je odlučio prijeći na ‘mračnu stranu’, što nije bilo ispravno protumačeno, a zapravo je mislio na pravila oko poštivanja granica staze.

Alonso je na drugoj utrci u Austriji u prvom krugu bio s unutarnje strane prvoga zavoja, ali su ga s vanjske strane prestigli Leclerc i Ricciardo iako su izašli van granica staze što suci nisu kaznili.

“Osjećao sam se kao idiot jer sam poštovao pravila”, rekao je Alonso.

“Pokušali smo razgovarati s kontrolom utrke. Uvijek pokušavamo razgovarati o stvarima koje ljudi rade, ali ne dobijemo puno odgovora. To je čudno.”

“a sam uvijek bio čist vozač i uvijek ću to biti, u cijeloj karijeri”, komentirao je svoju izjavu da prelazi na mračnu stranu.

“Ali osjećao sam se glupo kad sam samo ja pokušavao odvoziti taj zavoj [u granicama staze].”

“Pokušali smo reći sucima – ‘pogledajte, igraju s rukom u šesnaestercu”, usporedio je Alonso situaciju s nogometom.

“Ali ako sudac ne napravi ništa, onda očito i mi možemo igrati rukom i to ćemo i raditi. Voljeli bismo da ne moramo. Ali kako su neke stvari u F1 danas dozvoljene, idemo ih kopirati.”

“Strategija na prvih nekoliko utrka nije uspjela pa smo shvatili da je rješenje raditi ono što rade i drugi. To je jedino što možemo učiniti.”

Alonso se nakon deset utrka ove sezone nalazi na 11. mjestu u poretku vozača, četiri boda iza Vettela u Aston Martinu. Zanimljivo, Alonso je bodove osvajao na sedam utrka, a Vettel na samo tri.

Komentari

Vaš komentar