F1 želi drugu utrku u SAD-u: ‘To će se višestruko isplatiti’

Formula 1 7. velj. 202112:29
Podijeli:
Izvor: Charles Coates/Getty Images

Vodstvo Formule 1 priznaje da u skoroj budućnosti želi imati drugu utrku u Sjedinjenim Američkim Državama koje trenutno imaju jednu utrku u Austinu i vjeruju da će se ulaganje u to tržište višestruko isplatiti.

Vodstvo Formule 1 priznaje da u skoroj budućnosti želi imati drugu utrku u Sjedinjenim Američkim Državama koje trenutno imaju jednu utrku u Austinu i vjeruju da će se ulaganje u to tržište višestruko isplatiti.

Otkako je Liberty Media grupa preuzela upravljanje Formulom 1 2017. jedan od planova bio je i povećati broj utrka u Americi, ali nakon četiri godine ta zemlja i dalje ima samo jednu utrku unatoč ogromnom potencijalu tržišta s više od 300 milijuna stanovnika.

Ulična utrka u Miamiju činila se kao sigurna destinacija na F1 kalendaru, ali problemi s lokalnim vlastima otežali su posao promotorima te su planovi za tu utrku još uvijek na čekanju.

Stefano Domenicali, novi izvršni direktor Formule 1, kaže da je američko tržište jedno od prioriteta za Formulu 1 i da će se to kasnije višestruko isplatiti.

“Mogu vam jamčiti da trenutno postoji veliki interes za Formulom 1 u SAD-u,” rekao je Domenicali.

“Ono što ne moramo učiniti, u smislu pogreške, je da SAD treba hraniti F1 vijestima svakoga dana.”

“Pogrešno bi bilo otići tamo na tjedan dana, imati nevjerojatan tjedan uoči utrke u Austinu i onda šutjeti. Ono što imamo je komunikacijski plan koji je prilično snažan u SAD-u.”

“Moramo širiti informacije pravim kanalima na kontinuiran način.”

“To će tražiti puno vremena u početku po pitanju investicija, ali isplativost će biti ogromna.”

“Tako da je to dio naše globalne strateške kampanje koju moramo gurati ove godine.”

“Miami je u naprednoj fazi po pitanju rasprave, ali postoje i druga područja u Americi. Ali nisu na razini da mogu reći ‘da, tu su’ i da mogu naslutiti da se nešto događa.”

“Mislim da ćemo u idućih nekoliko mjeseci vidjeti gdje smo po pitanju mogućih rasprava s tom zemljom i eventualnim rotacijama ili stabilizacijom s dvije utrke koje su fiksne. Tako da je to posao u tijeku.”

SAD je domaćin F1 utrke u Austinu od 2012., uz iznimku 2020. kad se utrka nije održala zbog situacije s koronavirusom, a prije Austina VN SAD-a se vozila na Indianapolisu (2000. – 2007.).

Komentari

Vaš komentar